Tour 2024: Steff Cras maakt deel uit van vrijbuitersformatie TotalEnergies
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 14:11

Tour 2024: Steff Cras maakt deel uit van vrijbuitersformatie TotalEnergies

TotalEnergies is de volgende ploeg die zijn selectie heeft bekendgemaakt voor de Tour de France. De Franse formatie rekent niet op een uitgesproken kopman, maar trekt met een echte vrijbuitersformatie naar Florence. Steff Cras, Mathieu Burgaudeau en Anthony Turgis zijn de meest in het oog springende namen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cras zal zaterdag in Florence beginnen aan zijn derde Tour de France, maar dit was enkele weken geleden nog niet zo vanzelfsprekend. De 28-jarige coureur maakte eerder deze maand pas zijn rentree in de Ronde van Slovenië, nadat hij lange tijd buiten strijd was. Cras was begin april een van de vele slachtoffers van de grote valpartij in de Ronde van het Baskenland.

De Belgische klimmer bleef achter met een geperforeerde long, enkele gebroken ribben en twee gebroken ruggenwervels en begon vervolgens aan een lange revalidatie. In de Ronde van Slovenië kon hij dus weer een rugnummer opspelden en werd hij meteen negende in het eindklassement. Dat Cras inmiddels weer helemaal de oude is, blijkt wel uit het feit dat hij door zijn ploeg is geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk.

Cras zal ongetwijfeld de ruimte krijgen om een goed klassement na te jagen, maar hij hoopt allereerst toch vooral het einde te halen. Bij zijn eerdere Tourdeelnames in 2020 en 2023 moest hij namelijk opgeven.

Vier debutanten
TotalEnergies zal de komende weken vooral op jacht gaan naar een ritzege, met mannen als Anthony Turgis (met zes Tourdeelnames de meest ervaren renner binnen de ploeg), Mathieu Burgaudeau, Sandy Dujardin en Thomas Gagchinard. Jordan Jegat en Fabien Grellier mogen zich opmaken voor hun thuisronde. Jegat, Dujardin, Gagchinard en Vercher staan voor hun debuut in een grote ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.