Tour 2024: Tadej Pogacar daalt met risico en gaat bijna onderuit in afdaling Puy Mary
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 15:58

Tour 2024: Tadej Pogacar daalt met risico en gaat bijna onderuit in afdaling Puy Mary

Een afdaling op het scherpst van de snede, daarvoor koos Tadej Pogačar woensdag in de afdaling van de Puy Mary. Het ging alleen bijna mis voor de geletruidrager, die veel risico’s nam en zo even de controle over zijn fiets verloor. Pogačar kon echter op tijd herstellen en verder koersen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de beklimming van de Puy Mary, op 30 kilometer van de finish in Le Lioran, had Pogačar zich al ontdaan van al zijn concurrenten. Met een voorsprong op Jonas Vingegaard, Primož Roglič en Remco Evenepoel kwam hij over de top, waarna de Sloveen in de afdaling meer afstand wilde nemen. Dat dwong hem tot het nemen van risico’s, wat Pogi bijna duur te staan kwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.