Tour 2024: Tao Geoghegan Hart haalt start niet door blessurelast
Foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 11:04

Tour 2024: Tao Geoghegan Hart haalt start niet door blessurelast

Tao Geoghegan Hart zal niet aan de start van de Tour de France komen. De kopman van Lidl-Trek heeft nog te veel last van de gevolgen van zijn valpartij in het Critérium du Dauphiné.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hart had de Dauphiné sowieso al vroeger moeten verlaten. In het slotweekend kon de Britse klimmer niet meer van start gaan, als gevolg van de valpartij in de vijfde etappe. Daarbij liep hij een blessure op aan zijn ribben, zijn rug en de zijkant van zijn lichaam. Een stevige dreun, drie weken voor de start van de Tour.

Maar het werd nog erger. “Ik heb deze week nul uren op de fiets gezeten en ben vijf dagen Covid-positief geweest”, schreef de voormalige winnaar van de Giro d’Italia later op zijn Instagram-profiel. “Ik dacht dat die periode al lang achter ons lag, maar jammer genoeg ben ik superziek geworden.”

Die periode van ziekte heeft langer aangehouden dan verwacht, laat zijn ploeg Lidl-Trek weten in een persbericht. De combinatie van blessures en ziekte zorgt ervoor dat hij niet aan de start van de Tour kan komen. Hij moest, samen met Giulio Ciccone, de klassementsleider van de ploeg worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.