Tour 2024: Zorgt wateroverlast voor aanpassing openingsrit? Deel van parcours staat blank
foto: Marco Montesi (X)
dinsdag 25 juni 2024 om 13:09

Tour 2024: Zorgt wateroverlast voor aanpassing openingsrit? Deel van parcours staat blank

Door overstromingen staat een deel van het parcours van de eerste etappe van de Tour de France onder water. Dat blijkt uit foto’s die rondgaan op sociale media. Het is nog onduidelijk of de wateroverlast gevolgen zal hebben voor de route van de openingsrit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De openingsrit van de Tour de France gaat van Florence naar Rimini. In die regio is de afgelopen dagen de nodige regen gevallen, waardoor overstromingen zijn ontstaan. Ook de wegen waar de Tour overheen gaat, zijn niet volledig ongeschonden gebleven. Vooral tussen tussen Premilcuore en Ponte Fantella is het wegdek flink aangetast.

Deze passage is zo’n zeven kilometer lang en begint na een kleine 64 kilometer koers. De renners hebben dan net de eerste beklimming van de dag, de Col de Calico Tre Faggi (12,5 km aan 5,1%) achter de rug en rijden richting de Côte des Forche (2,5 km aan 6,2%) van de derde categorie.

Of er maatregelen moeten worden genomen, is nog onduidelijk. Ook vandaag en morgen wordt er in de regio Emilia-Romagna nog wat neerslag verwacht, maar nadien wordt het beter weer. In het weekend schijnt de zon volop en stijgt het kwik tot zo’n dertig graden Celsius.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.