Tour Colombia bevestigt deelname Tourwinnaar Bernal
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 31 december 2019 om 15:23

Tour Colombia bevestigt deelname Tourwinnaar Bernal

Egan Bernal zal ook volgend seizoen weer deelnemen aan de Tour Colombia 2.1, zo heeft de organisatie van de meerdaagse wielerwedstrijd bekendgemaakt. De Tourwinnaar van Team Ineos finishte dit jaar net naast het podium.

De 22-jarige Bernal bleek begin februari niet sterk genoeg om Miguel Ángel López van de eindzege af te houden. De Colombiaan moest in het eindklassement ook nog zijn ploeggenoot Iván Sosa en Daniel Felipe Martínez laten voorgaan. Bernal won later dit jaar wel Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en dus de Ronde van Frankrijk.

De organisatie van de Tour Colombia 2.1 kan volgend jaar dus uitpakken met de Tourwinnaar, maar eerder liet ook Julian Alaphilippe al weten te zullen deelnemen aan de rittenkoers. Er staan met Team Ineos, Deceuninck-Quick-Step, Israel Start-Up Nation, Movistar, EF Education First en UAE Emirates zes WorldTour-teams aan de start.

Het Kazachse Astana – de ploeg van titelverdediger López – ontbreekt dan weer in 2020. De Tour Colombia 2.1 wordt gehouden van 11 tot en met 16 februari.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.