Tour de France 2021: Zes renners AG2R Citroën al zeker van deelname
Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos
donderdag 10 juni 2021 om 16:46

Tour de France 2021: Zes renners AG2R Citroën al zeker van deelname

Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Bob Jungels, Ben O’Connor, Benoît Cosnefroy en Aurélien Paret-Peintre zijn namens AG2R Citroën al zeker van deelname aan de Tour de France. Dat heeft de Franse formatie vandaag bekendgemaakt. De definitieve selectie bestaat straks uit acht coureurs.

Van Avermaet (36) stond al acht keer eerder aan de start van de Tour en wist in de edities van 2015 en 2016 een etappe te winnen. Ook mocht hij liefst elf dagen de gele trui dragen. Naesen (31) reed al vijf keer de Ronde van Frankrijk, maar is nog altijd op zoek naar zijn eerste dagsucces in de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

In de bergen is het uitkijken naar de prestaties van Jungels, O’Connor en Paret-Peintre. Jungels kent tot nu toe een tegenvallend seizoen, O’Connor en Paret-Peintre staken dit seizoen al verschillende keren hun neus aan het venster. Zo werd O’Connor dit jaar al knap vierde in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, zesde in de Ronde van Romandië en achtste in het Critérium du Dauphiné.

Cosnefroy, hier in de bolletjestrui, droomt dit jaar van het geel – foto: Cor Vos

Nationale kampioenschappen
Met Cosnefroy rekent de ploeg ook op een interessante puncheur. De Fransman liet in eerdere interviews weten te dromen van de gele trui. “Ik ga dan ook voor de gele trui, dat hoef ik niet te verbergen. Ik hoop te schitteren in de eerste week en dan mag ik wellicht de gele trui aantrekken. Het lijkt misschien een gekke ambitie, maar het is absoluut een droom. Ik zal echt proberen om in topvorm aan de start te staan.”

“Dit team teert zowel op ervaring als talent”, legt teambaas Vincent Lavenu uit. “Deze ploeg is in staat om mooie prestaties neer te zetten, of we nu voor etappezeges gaan of het algemeen klassement. Ik kan niet wachten om met deze renners aan de start te staan in Brest.” De twee nog ontbrekende renners worden na de nationale kampioenschappen bekendgemaakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.