Laatste Tour-wildcards naar Direct Energie en Arkéa-Samsic

vrijdag 22 maart 2019 om 11:08
Laatste Tour-wildcards naar Direct Energie en Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

Direct Energie en Arkéa-Samsic mogen opgelucht ademhalen. De twee Franse ProContinentale ploegen hebben namelijk een wildcard gekregen voor de aankomende Tour de France. Dit betekent dat Vital Concept-B&B Hotels – de ploeg van Bryan Coquard en Pierre Rolland – buiten de boot valt.

Het nieuws zal ongetwijfeld met gejuich zijn ontvangen in huize Terpstra. De Nederlander krijgt in juli de kans om voor het eerst een Touretappe te winnen, mits hij een selectie weet af te dwingen. Eerder liet Terpstra weten dat het zijn carrière compleet zou maken.

De definitieve selectie moet nog worden gemaakt, maar de kans is groot dat – naast Terpstra – ook Lilian Calmejane, Rein Taaramäe en Adrien Petit aan de start zullen staan van La Grande Boucle. Met Pim Ligthart maakt er nog een Nederlander kans op een uitverkiezing.

Warren Barguil en André Greipel hebben reden om te lachen – foto: Arkéa-Samsic

Opnieuw geen Vital Concept-B&B Hotels 
Goed nieuws dus ook voor Arkéa-Samsic. De ploeg van André Greipel en Warren Barguil kende niet de beste seizoensstart, maar de Tourorganisatie verkiest de witte brigade boven Vital Concept-B&B Hotels. Dit betekent dat Coquard, Rolland en Arthur Vichot niet aan de start zullen staan.

Vooral voor Coquard is het een bittere pil, aangezien zijn ploeg vorig jaar ook al geen uitnodiging kreeg. Eerder pleitte teammanager Jérôme Pineau al voor een extra wildcard. “Niet deelnemen zou een grote schok voor de ploeg zijn”, aldus de oud-renner. In totaal mocht de Tourorganisatie vier wildcards uitdelen. Eerder kregen Cofidis en Wanty-Gobert al een uitnodiging.

Wildcards Critérium du Dauphiné
Overigens maakte organisator ASO ook nog bekend welke ploegen een wildcard hebben gekregen voor het Critérium du Dauphiné, traditioneel een voorbereidingskoers op de Tour. Vital Concept-B&B Hotels is hier wel van de partij, net als Cofidis, Arkéa-Samsic en Wanty-Gobert.

Bekijk hieronder een video over de wildcards in de Tour de France

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.