Tour de France deelt wildcards uit aan drie Franse formaties

donderdag 4 februari 2021 om 19:15
Tour de France deelt wildcards uit aan drie Franse formaties

De ploeg van Niki Terpstra heeft een wildcard te pakken - foto: Cor Vos

B&B Hotels p/b KTM, Arkéa-Samsic en Total Direct Energie hebben een wildcard ontvangen voor de eerstvolgende editie van de Tour de France. Door een regelwijziging van de UCI is het voor organisatoren van grote rondes mogelijk om drie wildcards uit te delen.

In principe mochten 22 ploegen meedoen aan de grote rondes, waarvan de negentien WorldTour-teams al zeker zijn van deelname. Alpecin-Fenix moet als beste ProTeam van 2020 voor elke WorldTour-wedstrijd verplicht uitgenodigd worden en daardoor bleven er aanvankelijk maar twee wildcards over voor andere ProTeams.

Extra wildcard 
Eerder werd al bekend dat organisatoren ASO en RCS een verzoek hadden ingediend om een extra, derde wildcard uit te mogen delen. In deze zware tijden voor de volksgezondheid en de economie zouden zij een extra ploeg uit eigen land een kans willen geven om mee te doen. De UCI heeft gehoor gegeven aan de oproep.

Dit betekent dat B&B Hotels p/b KTM (de ploeg van Bryan Coquard), Arkéa-Samsic (Nairo Quintana, Warren Barguil en Nacer Bouhanni) en Total Direct Energie (o.a. Niki Terpstra) met een wildcard mogen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Delko, dat eveneens uitkomt op een ProTeam-licentie, valt buiten de boot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.