Tour de France Femmes wil niet te snel groeien: “Moeilijk om nu al meer ritten toe te voegen”
Marion Rousse (r) met Christian Prudhomme - foto: Cor Vos
dinsdag 2 mei 2023 om 11:48

Tour de France Femmes wil niet te snel groeien: “Moeilijk om nu al meer ritten toe te voegen”

De Tour de France Femmes avec Zwift bestaat dit jaar uit acht etappes, net als tijdens de eerste editie in 2022. Zal de ronde in de komende jaren verder uitbreiden, bijvoorbeeld naar een tweeweekse wedstrijd? “We willen zeker niet te snel groeien”, zegt koersdirectrice Marion Rousse tegen Cycling Weekly.

“In het verleden zijn er ook al vrouwenversies van de Tour de France geweest, maar dat wij een nieuwe editie zijn, laat al zien dat de vorige pogingen niet geslaagd zijn”, vertelt Rousse. “Ik wil dat de koers over honderd jaar nog steeds bestaat, niet dat het over een aantal jaar weer voorbij is.”

De groei van de Tour de France Femmes moet duurzaam zijn, stelt de koersdirectrice. “We willen ons met dezelfde snelheid ontwikkelen als het vrouwenwielrennen. Op dit moment, bij nog maar de tweede editie van de koers, is het moeilijk om meer ritten toe te voegen. De selecties van zowel de continentale teams als de WorldTour-ploegen zijn nog niet groot genoeg om – pak hem beet – een wedstrijd van vijftien dagen of drie weken te doen.”

“We moeten het stap voor stap doen”, aldus Rousse, die evenwel geen enkele mogelijkheid bij voorbaat uit wil sluiten. “Als de tijd rijp is en het kan, zullen we meer etappes toevoegen.”

Direct na de Tour de France voor mannen
Rousse benadrukt, tot slot, dat het belangrijk is om de Tour de France Femmes direct na de Tour de France voor mannen te blijven organiseren. “De Tour de France hoort voor de mensen bij juli, ze willen koers zien in juli. Het helpt onze koers versterken. Ook omdat de media de mensen er tijdens de Tour de France voor mannen aan herinneren dat er ook nog een Tour de France voor vrouwen volgt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.