Tour de France legt laatste hand aan virtuele Zwift-wedstrijd in juli
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 5 juni 2020 om 18:34

Tour de France legt laatste hand aan virtuele Zwift-wedstrijd in juli

De Tour de France krijgt in juli toch een editie, een virtuele welteverstaan. Volgens Cyclingnews wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een zesdaagse wedstrijd die verspreid wordt over drie weekenden. Organisator ASO werkt daarvoor samen met online platform Zwift.

Het gaat om virtuele wedstrijden voor mannen en vrouwen. De dagen waarop gekoerst moet worden zijn: zaterdag 4 juli, zondag 5 juli, zaterdag 11 juli, zondag 12 juli, zaterdag 18 juli en zondag 19 juli. Hierbij wordt onder meer geprobeerd de openingsrit rondom Nice en de slotrit op de Champs-Elysées zo veel mogelijk na te bootsen in Zwift. Daarnaast wordt een bergetappe opgenomen in het programma.

De Tour de France en Zwift maken plannen voor etappes van ongeveer één uur. Naar verluidt kan elke deelnemende ploeg vier renners opstellen. Tot nu toe zouden vijftien ploegen zich al aangemeld hebben. De virtuele koers is al verkocht aan meer dan tien tv-zenders, die in ruim 130 landen de virtuele Tour uitzenden.

Heeft virtueel wielrennen een toekomst op tv?
Eerder in deze coronacrisis kwamen onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Giro d’Italia al met virtuele wedstrijden. Niet altijd had dat evenveel succes op tv. Wij maakten een explainer-video met als titel: ‘Waarom virtueel wielrennen (nog) geen succes is’.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Geef een reactie