‘Tour de France trekt wellicht naar Zwitserland’

Door , donderdag 6 december 2018 om 17:55

foto: Sirotti

Volgens Radio Télévision Suisse is de kans groot dat de Tour de France weer naar Zwitserland trekt. Het kanton Vaud zou de Franse ronde tussen 2021 en 2023 willen verwelkomen.


Volgens het Franstalige RTS zou Tourbaas Christian Prudhomme al weten van het initiatief. Mochten de plannen doorgang vinden, dan zal er een etappe worden uitgetekend die start in Aigle, waar het hoofdkantoor van de UCI is gevestigd.

De rit zal eindigen in Lausanne, na een 173 kilometer lange onderneming. Volgens de geruchten speelt de etappe de klimmers in de kaart, aangezien er meerdere beklimmingen op het menu staan. De renners zullen die dag liefst 3800 hoogtemeters moeten overwinnen.

In de voetsporen van Gerie Knetemann en Erik Dekker?
De Tour kwam vijf keer eerder aan in Lausanne. In 1948 was het de ongenaakbare Gino Bartali die er wist te zegevieren. De Italiaan won dat jaar ook het eindklassement. Hierna volgden overwinningen voor Vincenzo Rossello (1949), Walter Diggelmann (1952) én Gerrie Knetemann (1978). Erik Dekker wist in 2000 als laatste in Lausanne te winnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.