Tour de France voorlopig nog ver weg voor Roompot-Oranje Peloton
foto: Sirotti
dinsdag 18 oktober 2016 om 17:29

Tour de France voorlopig nog ver weg voor Roompot-Oranje Peloton

De Tour de France is voorlopig nog ver weg voor Roompot-Oranje Peloton. Dat vertelde Erik Breukink vandaag voor de camera van WielerFlits. De ploegleider was in Parijs om de routepresentatie van de Tour 2017 bij te wonen.

De Nederlandse ProContinentale ploeg hoopt wel opnieuw in aanmerking te komen voor startbewijzen in de kortere rittenkoersen van de ASO. “We hebben afgelopen jaar al Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Parijs-Tours gereden”, zegt Breukink. “Dus we hebben al heel wat eendagskoersen van ASO gereden en ze hebben nog wat mooie etappekoersen. Er is dus genoeg te doen naast de Tour.”

Roompot-Oranje Peloton ging dit jaar al van start in de Ronde van Qatar en de Tour of Yorkshire. De ASO organiseert daarnaast ook onder meer de WorldTour-rittenkoersen Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné.

Bekijk hier het volledige gesprek met Erik Breukink

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2016 18:12
Die zijn in de huidige toewijzingsprocedure volkomen kansloos.
Het team dat buiten de WT valt en de 3 Franse ploegen krijgen die plekken.

Eigenlijk zou er iets van een ranglijst voor PCT ploegen moeten komen waarvan de top sowieso recht heeft op een startplek in een grote ronde.
18 oktober 2016 18:46
Op pim ligthart en weening na heeft ook niemand er wat te zoeken imo
18 oktober 2016 18:52
Wanty toont zich zeer ambitieus om de Tour te rijden, en stond dit jaar aangeduid als 1ste reserve. Daarom trekken ze ook Offredo en enkele andere Fransen aan. Dat team verdient het kwalitatief gezien in mijn ogen ook wel om eens aan de start te staan, meer dan Roompot.
18 oktober 2016 18:57
Roompot is op dit moment ongeveer 9/10e op de ranglijst van PCT ploegen, niet onlogisch dat ze niet in aanmerking komen.
18 oktober 2016 19:18
Roompot moet zich inderdaad richten op andere wildcards zoals vorig jaar in Zwitserland en Spanje. World tour kalender wordt groter dus meer kans op mooie wt koersen
18 oktober 2016 19:53
Roompot heeft met de huidige selectie natuurlijk ook niet veel te zoeken in de Tour. Laat ze maar leuk de eendagskoersen en kleinere rondes rijden, daar liggen meer kansen.
18 oktober 2016 23:21
Breukink snapt heel goed hoe het werkt. Probeer eerst startrecht te krijgen in de kleinere ronden en met voldoende resultaten / exposure komt die grote ronde vanzelf wel een keer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.