Tour de Kumano, Ivan Sosa, Poolse 2.1-koers, Thüringen Ladies Tour
foto: Sirotti
zaterdag 2 juni 2018 om 20:00

Tour de Kumano, Ivan Sosa, Poolse 2.1-koers, Thüringen Ladies Tour

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de Tour de Kumano, Ivan Sosa, Poolse 2.1-koers en de Thüringen Ladies Tour.

Marc de Maar gevloerd door Japanner in Tour de Kumano

Marc de Maar heeft net naast de overwinning gegrepen in de Tour de Kumano (2.2). De 34-jarige Nederlander – uitkomend voor het continentale UKYO – werd in een sprint-à-deux geklopt door de Japanner Shotaro Iribe. In het klassement bezetten Iribe en De Maar dezelfde posities. Topfavoriet Marcos García – kersvers winnaar van de Tour of Japan – volgt als achtste op 57 seconden.

De 0,7 kilometer lange proloog naar Shingu werd gewonnen door Iribe’s landgenoot Takayuki Abe. De eerste rit in lijn werd gisteren na 39 kilometer geannuleerd na een val in een verlichte tunnel, die meerdere keren op het programma stond. Door de val van enkele renners was de balustrade – die de renners scheidt van de automobilisten – dermate beschadigd dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden.


Ivan Ramiro Sosa wint ochtendrit Tour of Bihor, Jodok Salzmann zegeviert in tijdrit

In de Tour of Bihor (2.2) mochten de renners zich opmaken voor zowel een ochtend- als middagetappe. De 86 kilometer lange bergrit naar Stana de Vale werd gewonnen door het Colombiaanse toptalent Ivan Ramiro Sosa. De 20-jarige klimmer van Androni Giocattoli-Sidermec – die indruk maakte in de voorbije Tour of the Alps – won solo voor de Roemeen Nicolae Tanovitchii en de Italiaan Alberto Giuriato.

De middagetappe was een korte tijdrit van minder dan twee kilometer. Sosa wist daarin zijn leiderstrui te behouden. Jodok Salzmann, een Oostenrijker, wist de tijdrit winnen af te sluiten.


Alice Barnes blijft peloton voor in Thüringen Ladies Tour

Alice Barnes heeft de zesde etappe in de Thüringen Ladies Tour op haar naam geschreven. De Brit reed in de laatste vijf kilometer weg uit een kopgroep van vijf en wist als enige stand te houden. Vlak achter de Brit van Canyon SRAM eindigde ploeggenoot Elena Cecchini als tweede voor Lisa Brennauer, die zichzelf na de etappe door een aantal breuken in het peloton in de gele leiderstrui mocht hijsen.


Schlemmer klopt Kleiman in  Polen,

Lukas Schlemmer heeft de tweede etappe in de Szlakiem Walk Majora Hubala op zijn naam geschreven. De Oostenrijker was met drie andere renners, waaronder Wim Kleiman van Monkey Town, weggereden uit het peloton en klopte de Nederlander vervolgens in Kazimierza Wielka. Schlemmer nam door deze zege de leiderstrui over.


RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2018 07:45
Die sosa is toch wel een ongelofelijk talent. Misschien iets voor TLJ. Die hebben zo ongeveer als enige WT ploeg nog geen Colombiaan in hun team.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.