Tour de l’Ain rekent dit jaar op negen WorldTeams
foto: Cor Vos
dinsdag 15 juni 2021 om 13:11

Tour de l’Ain rekent dit jaar op negen WorldTeams

De organisatie van de Tour de l’Ain rekent dit jaar op de aanwezigheid van liefst negen WorldTeams. Er staan in totaal 21 ploegen aan het vertrek van de Franse rittenkoers. De Tour de l’Ain (29-31 juli) zal dit jaar na de Tour de France plaatsvinden.

Vorig jaar was de Tour de l’Ain nog een van de spaarzame voorbereidingskoersen op de Ronde van Frankrijk. Met Primož Roglič kreeg de organisatie zijn misschien wel gedroomde eindwinnaar. De Sloveen van Jumbo-Visma bleef in het eindklassement Egan Bernal en Nairo Quintana voor.

Nu de Tour de l’Ain dit jaar weer zal plaatsvinden na de Tour, zal de organisatie uit een ander vaatje moeten tappen. Toch staan er ook dit jaar weer heel wat WorldTeams aan de start met AG2R Citroën, Cofidis, Deceuninck-Quick-Step, Team DSM, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, Lotto Soudal, Trek-Segafredo en Intermarché-Wanty-Gobert.

Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, B&B Hotels p/b KTM, Caja Rural-Seguros RGA, Delko, Gazprom-RusVelo en Total Direct Energie zijn de ProTeams met een uitnodiging. Er doen met Hagens Berman Axeon, St Michel-Auber93 en Xelliss-Roubaix Lille Métropole ook drie continentale teams mee. Verder is het uitkijken naar de Duitse en Franse nationale selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.