Tour de l’Avenir wil niet samenvallen met de Tour de France

zaterdag 11 april 2020 om 15:34
Tour de l’Avenir wil niet samenvallen met de Tour de France

foto: Tour de l'Avenir (archief)

Deze week bereikte ons het nieuws dat de Tour de France een plan klaar heeft liggen om Le Grand Départ met vier weken op te schuiven. Het zou betekenen dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld in dat geval samenvalt met de grootste beloftenwedstrijd ter wereld, namelijk de Tour de l’Avenir. Onmogelijk, zegt Philippe Coulliou, koersdirecteur van de Tour de l’Avenir. 

“We wachten op momenteel op de datum van Tour de France,  zodat deze niet tijdens de Tour de l’Avenir plaatsvindt”, vertelt Colliou aan DirectVelo. “Er zijn momenteel verschillende opties voor de Tour de France. Als deze eind juli begint, proberen we om ervoor of erna te beginnen.”

De twee wedstrijden zouden logistiek en organisatorisch gezien ook niet gelijktijdig verreden kunnen worden. “We hebben logistieke hulp van ASO, voor auto’s, motoren en het radiopark. De Republikeinse Garde zal niet gelijktijdig bij de Tour de France en de Tour de l’Avenir kunnen. En het is ingewikkeld voor de media om aanwezig te zijn tijdens de Tour de l’Avenir.”

Toch gaat Colliou er alles aan doen om ervoor Ronde van Toekomst ook dit jaar weer een plek op de kalender geven. “Al zitten we nu wel in een wachtpositie”, zo sluit hij af.

De Tour de l’Avenir staat vooralsnog op de kalender van van 7 augustus tot en met 16 augustus. Vorig jaar kroonde Tobias Foss zich tot eindwinnaar. Dit jaar maakte de Noor zijn profdebuut voor Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair