Tour de Tietema-Unibet kondigt eerste deelname aan WorldTour-rittenkoers aan
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 21:32

Tour de Tietema-Unibet kondigt eerste deelname aan WorldTour-rittenkoers aan

Tour de Tietema-Unibet zal dit jaar actief zijn in de Renewi Tour. Dat maakte het Nederlandse ProTeam bekend tijdens de première van de eigen documentaire over hun deelname aan de Amstel Gold Race. Het zal voor TDT-Unibet de eerste deelname worden aan een WorldTour-rittenkoers.

De deelname van TDT-Unibet aan de meerdaagse wedstrijd door België en Nederland betekent een primeur. Nadat de Amstel Gold Race de eerste WorldTour-wedstrijd van de Nederlandse formatie was, is de Renewi Tour (28 augustus-1 september) de eerste rittenkoers van het hoogste niveau waar de ploeg van Bas Tietema aan deelneemt.

De rittenkoers door de Lage Landen luistert sinds 2023 naar de naam Renewi Tour. Voordien ging de wedstrijd door het leven als onder anderen de BinckBank Tour en de Benelux Tour. De laatste editie was een prooi voor Tim Wellens. De 32-jarige renner van UAE Emirates wist de rittenkoers voor de derde keer op zijn palmares bij te schrijven.

foto: Jelmer IJff (WielerFlits)

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de première van de documentaire over de Amstel Gold Race. Op 7 mei 2024 konden volgers van de ploeg de video over de Amstel Gold Race voor het eerst bekijken op YouTube of in een goedgevulde zaal bij Ride Out Amsterdam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.