Tour de Tietema-Unibet schrapt ZLM Tour van programma: “Verkeerde inschatting”
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 10:19

Tour de Tietema-Unibet schrapt ZLM Tour van programma: “Verkeerde inschatting”

Tour de Tietema-Unibet stond op de deelnemerslijst van de ZLM Tour (5-9 juni), maar zal dit jaar toch niet deelnemen aan de Nederlandse rittenkoers. De formatie is niet in staat om een volwaardige selectie af te vaardigen. “Hier balen we enorm van”, klinkt het op X.

Ook moeilijke besluiten horen erbij…”, begint sportief directeur Julia Soek op sociale media. “We schrappen noodgedwongen de ZLM Tour uit ons programma. We kunnen geen (vol)waardige selectie afvaardigen voor deze Nederlandse rittenkoers, waar we vorig jaar een doorbraak beleefden met winst in de eerste etappe.”

“Hier balen we enorm van en de organisatie van de ZLM Tour baalt met ons mee. Voor onze ploeg is de ZLM Tour erg belangrijk geweest. We wonnen er vorig jaar onze eerste .Pro-etappe en eindigden op plaats twee in het ploegenklassement. Dit jaar wilden we onszelf als ProTeam graag weer op zo’n positieve manier laten zien. Dat is de reden waarom we graag opnieuw wilden starten.”

Verkeerde inschatting
“Achteraf kunnen we zeggen dat we bij het vullen van het programma misschien ook een verkeerde inschatting hebben gemaakt”, steekt de ploeg de hand in eigen boezem. “Zo kwamen we tot een bomvol schema in de maand mei, waarin weinig ruimte was om te kunnen switchen met renners. We waren van plan om met een goede selectie, passend bij het profiel van de ZLM Tour, af te reizen. Door botte pech is dat niet meer mogelijk. Door deze samenloop van omstandigheden kunnen we helaas niet anders dan dit vervelende besluit nemen.”

Afgelopen dinsdag werd nog bekend dat TDT-Unibet dit jaar zal meedoen aan de Renewi Tour (28 augustus-1 september). De deelname aan de meerdaagse wedstrijd door België en Nederland betekent een primeur. Nadat de Amstel Gold Race de eerste WorldTour-wedstrijd van de Nederlandse formatie was, is de Renewi Tour de eerste rittenkoers van het hoogste niveau waar de ploeg van Bas Tietema aan deelneemt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.