Tour de Tietema-Unibet start later deze maand al in eerste 1.Pro-koers
foto: Tour de Tietema-Unibet
donderdag 2 maart 2023 om 08:40

Tour de Tietema-Unibet start later deze maand al in eerste 1.Pro-koers

Tour de Tietema-Unibet zal over goed twee weken al aan de start verschijnen van zijn eerste 1.Pro-wedstrijd. De formatie van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel heeft namelijk een uitnodiging op zak voor de Bredene Koksijke Classic (17 maart).

De continentale wielerploeg begint komende zaterdag in de Craft Ster van Zwolle aan zijn nieuwe UCI-avontuur, maar op vrijdag 17 maart volgt dus al de eerste kennismaking met het op-één-na-hoogste wielerniveau.

In de Bredene Koksijde Classic, een wedstrijd die vaak eindigt in een sprint, neemt de ploeg het op tegen zeven WorldTeams en elf ProTeams. Met VolkerWessels en Tarteletto-Isorex zijn er, naast Tour de Tietema-Unibet, nog twee continentale teams uitgenodigd.

Tour de Tietema-Unibet heeft momenteel twaalf renners onder contract staan. Zo koersen onder meer Joren Bloem, Hartthijs de Vries, Harry Tanfield, Martijn Budding, Kevin Inkelaar en Bas Tietema zelf voor de nieuwe formatie. Rob Harmeling en Julia Soek zijn als ploegleiders verbonden aan het project.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.