Tour de Wallonie eerste koers voor Timo Roosen in rood-wit-blauwe trui
foto: Cor Vos
maandag 19 juli 2021 om 14:27

Tour de Wallonie eerste koers voor Timo Roosen in rood-wit-blauwe trui

Timo Roosen is in de Tour de Wallonie voor het eerst in koersverband te bewonderen in de rood-wit-blauwe trui die hij afgelopen maand verdiende met zijn Nederlandse titel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jumbo-Visma publiceerde vandaag de zeven namen waarmee de ploeg op de deelnemerslijst van de Tour de Wallonie staat. Het team koos voor een mix van profrenners en jeugdig elan. Kopman voor de sprintetappes is Dylan Groenewegen, die een maand na het Nederlands kampioenschap zijn seizoen hervat. De snelle Amsterdammer, die vorige maand 28 jaar werd, verschijnt voor het eerst aan de start van de vijfdaagse ronde.

Voor de lastige etappes rekent de ploeg op Nederlands kampioen Roosen, maar ook op Pascal Eenkhoorn en Olav Kooij. Ook voor dit drietal wordt de Tour de Wallonie de eerste koers sinds het NK. Vanuit de opleidingsploeg sluiten Tim van Dijke en Rick Pluimers aan, het maximale aantal renners uit een opleidingsploeg dat een profteam in wedstrijden uit de ProSeries mag opstellen. Christoph Pfingsten maakt de selectie compleet.

De Tour de Wallonie staat voor 20-24 juli op de kalender.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor de Tour de Wallonie 2021
flag-nl Tim van Dijke
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Olav Kooij
flag-de Christoph Pfingsten
flag-nl Rick Pluimers
flag-nl Timo Roosen


Voorbeschouwing: Tour de Wallonie 2021

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.