Tour de Yorkshire, Tour of California, Roompot-Nederlandse Loterij, Parijs-Roubaix
Megan Guarnier in de Tour of California 2017 - foto: Tour of California
woensdag 25 april 2018 om 20:00

Tour de Yorkshire, Tour of California, Roompot-Nederlandse Loterij, Parijs-Roubaix

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits diverse nieuwtjes. Vandaag onder andere over nationale selectie in de Tour de Yorkshire, de Tour of California, gestolen kasseien in Parijs-Roubaix en een teleurgestelde Daniel Martin.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Swift en Pidcock voeren Britse selectie aan in Yorkshire

De Tour of Yorkshire heeft net als de afgelopen jaren ook een nationale selectie aan de start. Dit om ook Britse renners een kans te geven die niet bij een ploeg rijden die uitgenodigd is. De aanvoerders van die ploeg worden dit seizoen Ben Swift en Tom Pidcock, schrijft Cyclingnews. De ervaren Swift rijdt voor UAE Emirates, terwijl Pidcock uitkomt voor de continentale ploeg van Wiggins, dat opvallend genoeg niet uitgenodigd is voor de thuisronde. De 18-jarige Pidcock is de regerend Europees en wereldkampioen in het veld bij de junioren en is ook in die categorie wereldkampioen tijdrijden op de weg. De selectie wordt later nog compleet gemaakt. De Tour de Yorkshire vindt plaats van 3 tot en met 6 mei.


Guarnier kopvrouw Team USA in Californië, Compton opvallende aanwezige

Een andere nationale selectie die gepresenteerd is, is die van de Amerikaanse vrouwenploeg voor de Tour of California. Boels-Dolmans-renster Megan Guarnier is de uitgesproken kopvrouw. De Amerikaanse wist in 2016 al het eindklassement van deze Women’s WorldTour-wedstrijd te winnen. Haar Nederlandse werkgever komt de titel van Anna van der Breggen niet verdedigen; Boels-Dolmans geeft de voorkeur aan de Spaanse rittenkoers Emakumeen Bira, maar Guarnier mag hier starten.

Een opvallende naam in de ploeg is die van Katie Compton, de 39-jarige veldrijdster. Skylar Schneider (ook Boels-Dolmans), Christina Birch, Samantha Schneider en Jennifer Wheeler maken de selectie rond. De Tour of California voor vrouwen wordt verreden van 17 tot en met 19 mei.


Roompot-Nederlandse Loterij start in Ronde van Slowakije

Van 12 tot en met 16 september is Roompot-Nederlandse Loterij actief in de Ronde van Slowakije. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. In totaal staan twintig ploegen aan de start, waarvan twee van WorldTour-niveau: BORA-hansgrohe en Quick-Step Floors. Uit de ProContinentaal rangen zijn naast Roompot ook Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis en Gazprom-Rusvelo uitgenodigd. De deelnemerslijst wordt afgemaakt door elf continentale teams, de nationale selectie van Slowakije en een U23-selectie van België.


Vernielde kasseistroken Parijs-Roubaix hersteld

Les Amis de Paris-Roubaix (Vrienden van Parijs-Roubaix) hebben deze week delen van de route van Parijs-Roubaix hersteld. Na de monumentale zege van Peter Sagan hadden fans meerdere kasseien uitgegraven en meegenomen als aandenken. De vrijwilligersorganisatie, die het onderhoud van de kasseistroken voor haar rekening neemt, deelde op Twitter foto’s van de schade. De organisatie vraagt de fans de volgende jaren iets meer respect te hebben voor dit erfgoed.


Snelheidsduivel Dan Martin baalt: “Net geen 100 km/u”

Daniel Martin kwam vanavond op Twitter nog even terug op de eerste etappe van de Tour de Romandie. De 31-jarige Ier van UAE-Emirates versnelde vlak voor de top van de slotklim en sloot aan bij de twee leiders, maar werd in de afzink naar aankomstplaats Delémont weer ingerekend. De echte teleurstelling volgde pas na de koers, toen hij op zijn fietscomputer keek. “Gefrustreerd en teleurgesteld dat mijn topsnelheid vandaag slechts 99,2 kilometer per uur was. Zo dicht bij, maar ook zo ver weg van de magische 100 kilometer per uur”, schreef hij. “Wacht, hoe oud ben ik ook alweer?”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
25 april 2018 20:45
opvallend
25 april 2018 21:58
Gougeard had dan wel de 100 km/h aangetikt haha.
25 april 2018 22:04
Tja... 60 kg , dat helpt ook niet bergaf...
25 april 2018 22:35
Dan Martin haalt geen voldoening meer uit dit soort voorbereidingskoersen, en zoekt uitdaging in randzaken. Morgen gaat hij proberen om zich in de finale gedeisd te houden. Opnieuw een moeilijke opgave voor deze ambitieuze Ier.
25 april 2018 23:26
Favoriet voor de klimtijdrit.
26 april 2018 08:29
Pidcock is niet de huidige Europese kampioen veldrijden bij de juniors,dat is de Zwitser Louris Roullier.
En ook niet de regerende wereldkampioen,dat is een andere Brit,Ben Tulett.
Pidcock won wel de Wereldbeker veldrijden bij de beloften.
Hij was topfavoriet voor het voorbije EK en WK veldrijden bij de beloften,maar zag beide titels naar de Belg Eli Yserbyt gaan.
Op het EK haalde Pidcock zilver,op het WK was hij slechts 15de.
Op de weg won hij Parijs Roubaix bij de junioren in 2017.
In het veld rijdt hij voor Telenet Fidea,met als ploegleider Sven Nys.
26 april 2018 09:52
@EddyB1985 + 1, klopt helemaal. Pidcock ging gebukt onder de druk op het WK.
26 april 2018 13:25
Wat super dom om zo'n bericht de wereld in te sturen over gestolen kasseien zeg... Ik zeg jullie nu vast dat het er volgend jaar meer zullen zijn

Om te reageren moet je ingelogd zijn.