Tour Down Under neemt maatregelen tegen extreem weer
foto: Cor Vos
zondag 13 januari 2019 om 10:07

Tour Down Under neemt maatregelen tegen extreem weer

De Tour Down Under heeft besloten om de tweede etappe richting Angaston met bijna dertig kilometer in te korten. Reden is het extreme weer dat wordt voorspeld: de kans is namelijk groot dat de temperatuur richting de 40 °C zal kruipen.

De tweede etappe van Norwood naar Angaston was aanvankelijk 149 kilometer lang, maar de renners zullen nu ‘slechts’ 122,1 kilometer moeten afwerken. “De veiligheid van de renners, toeschouwers en iedereen die betrokken is bij de Tour Down Under, staat voorop”, aldus wedstrijdleider Mike Turtur.

“We hebben overlegd met Adam Hansen (namens de rennersvakbond), Matthew White (namens de ploegleiders) en onze hoofdcommissaris. Alle partijen waren voor het inkorten van de etappe.” De organisatie laat verder weten dat de overige etappes vooralsnog niet zullen worden ingekort.

Veiligheid 
Turtur liet eerder weten te willen luisteren naar de teams. “Onze ambitie is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en gezond blijft. We hebben een geweldige werkrelatie met alle teams en dat willen we graag zo houden. Zulke warme dagen zijn voor niemand goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.