Tour du Rwanda gaat door en presenteert deelnemende ploegen
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
zondag 29 november 2020 om 10:02

Tour du Rwanda gaat door en presenteert deelnemende ploegen

De 16e editie van La Tropicale Amissa Bongo, een meerdaagse rittenkoers door Gabon, is vanwege de coronapandemie tot nader orde uitgesteld. De Tour du Rwanda, een andere rittenkoers op het Afrikaanse continent, gaat vooralsnog wel gewoon door.

De dertiende editie van de meerdaagse wielerwedstrijd zal worden verreden van 21 tot en met 28 februari 2021. Dat heeft de organisatie laten weten in een kort persbericht. De renners krijgen in februari wel te maken met strenge veiligheids- en gezondheidsmaatregelen.

Zeventien teams zullen volgend naar Rwanda reizen om deel te nemen aan de nationale wielerronde. Israel Start-Up Nation is (voorlopig) de enige WorldTour-formatie. Total Direct Energie, B&B Hotels, Team Novo Nordisk en Androni Giocattoli-Sidermec zijn de ploegen met een ProTeam-licentie.

De organisatie moet nog twee teams presenteren voor de dertiende editie van de Tour du Rwanda. De renners krijgen acht etappes voor de wielen geschoven, met onderweg scherprechters als de Muur van Kigali en Mount Kigali. Dit jaar ging de eindzege naar Natnael Tesfatsion, die in 2021 zal uitkomen voor Androni Giocattoli-Sidermec.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.