Tour Femmes 2023: Vier Belgische rensters bij Fenix-Deceuninck
Julie De Wilde en Yara Kastelijn - foto: Fenix-Deceuninck/FacePeeters
donderdag 20 juli 2023 om 17:32

Tour Femmes 2023: Vier Belgische rensters bij Fenix-Deceuninck

Fenix-Elegant heeft als laatste ploeg haar selectie voor de Tour de France Femmes avec Zwift geopenbaard. zorgen voor Nederlandse inbreng in de Belgische Women’s WorldTour-formatie.

Meervoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant begint net als Julie De Wilde aan haar tweede Tour. De Wilde was vorig jaar een van de Belgische smaakmakers. Zo mocht ze tijdens de ronde de witte trui dragen en werd ze zevende in de tweede etappe. Dit jaar was De Wilde al de beste in de Flanders Diamond Tour.

Marthe Truyen en Julie Van De Velde gaan voor het eerst naar de Tour. Truyen stond dit seizoen op het podium in Parijs-Roubaix, in de Baloise Ladies Tour kwam ze terug van een sleutelbeenbreuk. Van De Velde reed een puike Ronde van Zwitserland, met een zesde plaats in de lastige slotetappe.

De ploeg wordt gecompleteerd door twee Nederlandse rensters en een Oostenrijkse. Yara Kastelijn, vorig jaar dertiende in het eindklassement, begint aan haar tweede Tour. Evy Kuijpers debuteert in de koers. Christina Schweinberger maakt de selectie compleet.

Andere naam
Fenix-Deceuninck, zoals de Women’s WorldTour-ploeg normaal door het leven gaat, wil tijdens de Tour het Elegant-concept van het kozijnenbedrijf extra in de verf zetten. Vandaar dat de er ook Elegant op de blauwe truitjes prijkt. De ploeg heeft voor de wedstrijd ook haar naam tijdelijk veranderd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.