‘Tour gaat eerst de Alpen in’
zaterdag 3 oktober 2009 om 17:56

‘Tour gaat eerst de Alpen in’

Geruchten zijn er genoeg rond het parcours van de Tour de France 2010. En om deze nog maar eens te voeden, plaatst WielerUpdate een artikel waarin een groot deel van de route wordt gepubliceerd. Maar ook nu geldt: 14 oktober weten we het definitief.

Een proloog in Rotterdam, een rit naar Antwerpen, Brussel of Mechelen en een rit van Brussel naar Spa. Voor zover weinig nieuws. Maar daarna zou het peloton door Oost-Frankrijk naar de Alpen rijden, om op dag tien de finishen in ski-resort Les Rousses. Ook staat een bergrit van Morzine naar La Toussuire op het programma.

Quatorze Juillet moet de dag van de koninginnerit worden, van Chambéry naar Gap met onder meer de Galibier en de Izoard. Geen Alpe d’Huez, meldt de site expliciet. Dan komt er ook nog een etappe van Revel naar Luchon met daarin de Aspet, Mente en de Portillon. De dag erop is er een bergrit van Luchon naar Pau, waarna er een rustdag volgt.

Natuurlijk worden de Pyreneeën niet overgeslagen. Met nog drie dagen te gaan zouden de renners van Pau naar Tourmalet moeten. Opvallend, want eerder geruchten spraken van een klimtijdrit op de legendarische col. Onderweg worden wel de Aubisque en de Soulor aangedaan. Net als in 2008 is er in de voornalaatste rit nog iets te doen aan het klassement. In 50 kilometers gaat men dan tegen de klok tussen Burdeose en Medoc.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.