Tour of Britain wil uitbreiden tot ‘vierde ronde’ ter wereld

Tour of Britain wil uitbreiden tot ‘vierde ronde’ ter wereld

foto: Cor Vos

De Tour of Britain wil zich op termijn de vierde ronde van de wielerkalender noemen. De plannen om de Britse rittenkoers uit te breiden van acht naar negen etappes zijn er al, laat de organisatie weten aan CyclingWeekly. Afgelopen weekend won Mathieu van der Poel de zestiende editie.

De organisatie maakte ook bekend een aanvraag te hebben gedaan om deel uit te maken van de UCI ProSeries, de wedstrijdcategorie die de .HC-wedstrijden vervangt. “Samen met British Cycling willen we van de Tour of Britain de vierde ronde in de wereld maken. We zoeken daarom naar nieuwe commerciële partners om ons te volgen op deze spannende reis”, zegt organisator Hugh Roberts. Na de Giro, Tour en Vuelta wordt regelmatig de Ronde van Zwitserland gezien als de vierde ‘grote’ wedstrijd op de kalender.

Ook de Britse wielerbond steunt het plan. “De Tour of Britain 2019 heeft zijn status als herkenningspunt in de Britse sportzomer bevestigd. Het gaf ons het perfecte platform om vooruit te kijken naar het WK wielrennen in Yorkshire straks”, aldus Julie Harrington van British Cycling.


In tegenstelling tot wat wij eerder schreven is er geen sprake van de ambitie om de vierde grote ronde te worden, maar ambieert de Tour of Britain een plek als grootste rittenkoers na de drie grote rondes.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.