Tour of California 2018 kent aankomst bergop op Gibraltar Road
Foto: Chris Graythen/Getty Images
donderdag 26 oktober 2017 om 16:52

Tour of California 2018 kent aankomst bergop op Gibraltar Road

De organisatie van de Amgen Tour of California heeft het etappeschema voor de aankomende editie bekend gemaakt. De dertiende editie van de Amerikaanse rittenkoers wordt gehouden van zondag 13 tot en met zaterdag 19 mei. De ronde wordt in gang geschoten met een rit van en naar Long Beach, en eindigt na zeven etappes in Sacramento.

De verdere details zullen pas later bekend worden gemaakt. Zeker is al wel dat de tweede etappe finisht op de flanken van de Gibraltar Road. De laatste keer dat deze klim diende als aankomstplaats was vorig jaar, toen Julian Alaphilippe er de basis van zijn eindzege legde. De beklimming is in totaal twaalf kilometer lang, en kent een gemiddelde stijgingsgraad van ruim acht procent. De laatste twee kilometer lopen zelfs omhoog aan 10%.

Na een finish op het bekende racecircuit van Laguna Seca, staat er in rit vier een individuele tijdrit op het programma rondom San Jose. In het geval er nog geen definitieve tijdsverschillen zijn opgemaakt na de beproeving tegen de klok, krijgen de renners in de zesde etappe naar het skiresort South Lake Tahoe nog een laatste kans om een gooi te doen naar eindwinst.

Dit jaar ging de eindzege naar George Bennett. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo versloeg na een spannende strijd Rafal Majka en de inmiddels gestopte Andrew Talansky.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2017 17:19
Dat wordt weer een leuk spektakel. Ik ben benieuwd of Bennett zijn trui mag verdedigen met Sepp Kuss, Neilson Powless en Gesink.
26 oktober 2017 17:29
Deze ronde begint nu toch echt wat te worden qua parkoers en met dit jaar ook een iets beter deelnemersveld, al kan dat laatste nog een heel stuk beter.
26 oktober 2017 17:42
@kelderfan Bennett wil zelf liever naar de Giro zei hij in een interview vorige maand https://rouleur.cc/editorial/shoes-george-bennett/
26 oktober 2017 18:54
@tinkerbell
Bedankt voor de link en ja. Dat zou niet verkeerd zijn om de Giro 2018 te rijden.
Dan moet Gesink 't maar doen.
27 oktober 2017 13:07
Heerlijke ronde met echt een geweldige app. Kunnen veel koersen in europa iets van leren
27 oktober 2017 14:43
Ronde van Italië naar Israël, Ronde van Californië naar Gibraltar. Het moet niet gekker worden.
27 oktober 2017 14:58
Gelukkig is Gibraltar al eerder aangedaan en 't is geen gekke klim.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.