Tour of Croatia geannuleerd wegens fraudezaak, nieuwe datum geprikt
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 14:36

Tour of Croatia geannuleerd wegens fraudezaak, nieuwe datum geprikt

De Tour of Croatia zal dit jaar niet in de maand april worden georganiseerd. Door een rechtszaak met een voormalige (zaken)partner – die wordt beticht van fraude – is de organisatie genoodzaakt om de wedstrijd te verplaatsen naar begin oktober. Dit laat Top Sport Events – verantwoordelijk voor de organisatie van de rittenkoers – weten.

Daarnaast is de organisatie verplicht om de naam te veranderen. De Tour of Croatia zal (voorlopig) door het leven gaan als de CRO Race. De vijfde editie van de zesdaagse rittenkoers stond aanvankelijk op het programma van 23 tot en met 27 april, maar zal nu worden verreden van 1 tot en met 6 oktober.

Top Sport Events beschuldigt de voormalige partner onder meer van het onrechtmatig claimen van de naam ‘Tour of Croatia’. De zaak ligt op dit moment voor de rechter. Tot die tijd zal de rittenkoers verder gaan onder de naam CRO Race. De organisatie laat weten dat de wedstrijd zal doorgaan. “Met de aanwezigheid van grote ploegen”, aldus Top Sport Events.

Vorig jaar werd de Tour of Croatia gewonnen door Kanstantsin Siutsou. De Wit-Russische klimmer – op dit moment geschorst vanwege afwijkende bloedwaarden – versloeg na een boeiend duel Pieter Weening.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.