Tour of Hainan uitgesteld vanwege coronavirus
foto: Cor Vos
maandag 27 januari 2020 om 13:40

Tour of Hainan uitgesteld vanwege coronavirus

Update De Tour of Hainan is tot nader order uitgesteld door de snelle verspreiding van het coronavirus. Deelnemende ploegen zijn inmiddels geïnformeerd hierover. De Chinese ronde zou over een kleine vier weken beginnen.

Onder andere Israel Start-Up Nation en Tarteletto-Isorex kregen bericht van de organisatie dat de veertiende editie van de achtdaagse rittenkoers is uitgesteld. Aanleiding is de verspreiding van het 2019-nCoV, ook bekend als het Wuhan-virus. Dat is een eind 2019 voor het eerst geconstateerde variant van het coronavirus. De eerste uitbraak werd gesignaleerd in de Chinese miljoenenstad Wuhan, waarna het virus zich snel verspreidde.

Oorspronkelijk stond de Tour of Hainan (2.Pro) op de kalender van 23 februari tot en met 1 maart, maar de organisatie heeft besloten de ronde tot nader order uit te stellen. “Volledig begrijpelijk. De wereld is een mondiaal dorp. Voor goed en voor kwaad”, aldus Israel Start-Up Nation. (08.21 uur)


Update – 13.40 uur

De internationale wielerunie UCI heeft een verklaring afgegeven over de afgelasting van de Tour of Hainan. Daarin bevestigt zij de afgelasting, die te wijten is aan de gezondheidssituatie in China in verband met de aanwezigheid van het coronavirus. De bond heeft het verzoek van de Chinese wielerbond om de ronde uit te stellen naar een latere datum in 2020 goedgekeurd, afhankelijk van de beschikbaarheid op de kalender.

De volgende wegwedstrijd in China is de Tour of Chongming Island (7-9 mei), die meetelt voor de UCI Women’s WorldTour. “De UCI heeft regelmatig contact met de Chinese autoriteiten, die haar op de hoogte houden van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en de impact ervan op de organisatie van wielerevenementen in het land”, schrijft de UCI in de verklaring. “Het vereist de nodige beslissingen om de veiligheid van alle belanghebbenden te waarborgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.