Organisator ASO zet streep door Tour of Oman 2020 na overlijden sultan

donderdag 23 januari 2020 om 08:14
Organisator ASO zet streep door Tour of Oman 2020 na overlijden sultan

Het peloton baant zich dit jaar geen weg door Oman - foto: Cor Vos

De Tour of Oman zal dit jaar niet plaatsvinden. Vanwege het overlijden van sultan Qaboos bin Said al-Said is de zesdaagse wielerwedstrijd afgeblazen.

De Tour of Oman staat dit jaar van 11 tot en met 16 februari tot de Pro Series-kalender, waarmee het ingeklemd zat tussen de ronde van Saudi Arabië en de UAE Tour. Vanwege een veertig dagen durende periode van nationale rouw in Oman zal het evenement dit jaar echter niet doorgaan.

Sultan Qaboos overleed vrijdag 10 januari op 79-jarige leeftijd. Hij zat bijna vijftig jaar op de troon in de islamitische oliestaat.


Update: Definitief streep door Tour of Oman 2020

Organisator ASO heeft definitief een streep getrokken door de elfde editie van de Tour of Oman. Dat heeft de Franse organisatie laten weten aan Cyclingnews. Eerder deze week zijn de deelnemende ploegen ingelicht. De periode van nationale rouw naar aanleiding van het overleiden van Sultan Qaboos van Oman is verlengd, en daarom kunnen alle grote evenementen in het sultanaat in het Midden-Oosten niet doorgaan.

De Kazach Alexey Lutsenko blijft hierdoor voorlopig de laatste winnaar van de etappewedstrijd. De kans is groot dat de Tour of Oman in 2021 weer terugkeert op de kalender. In ieder geval zal voor meerdere renners een gat ontstaan in hun programma. Onder meer Mark Cavendish en Elia Viviani hadden de rittenkoers op hun programma staan. De Tour of Oman viel precies tussen de (nieuwe) Tour of Saudi Arabia en de UAE Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.