Tour of the Alps 2018 doet WK-parcours aan en eert Scarponi
Scarponi's laatste zege: etappe 1 van de Tour of the Alps 2017 - foto: Sirotti
dinsdag 7 november 2017 om 15:35

Tour of the Alps 2018 doet WK-parcours aan en eert Scarponi

In Milaan is vandaag het routeschema van de Tour of the Alps bekendgemaakt. De Italiaanse vijfdaagse vindt plaats van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april, waarmee het precies tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik valt. De renners krijgen tijdens de koers op de laatste dag een voorproefje van het WK-parcours in Innsbruck.

Innsbruck laat renners kennismaken met WK-parcours
De Italiaanse koers geldt al jaren als voorbereidingswedstrijd op de Giro d’Italia, die exact twee weken na de laatste rit start in Jeruzalem. De Partenza van deze ronde is in Arco. De tweede etappe is de koninginnenrit, met de aankomst op de bevreesde Alpe di Pampeago. Tijdens de vierde etappe steekt het peloton de Italiaans-Oostenrijkse grens over, waarna in de finale van de slotrit het WK-circuit van Innsbruck drie keer is opgenomen. Later in 2018 vindt op datzelfde parcours de strijd om de regenboogtruien plaats. Startplaats van die dag is Rennenberg, waar vandaan de WK-tijdritten zullen vertrekken.

Prijs als eerbetoon aan Scarponi
Bovendien heeft de organisatie een prijs in het leven geroepen als eerbetoon aan Michele Scarponi. De onfortuinlijke Italiaan kwam tijdens een trainingstocht in april om het leven. Vlak daarvoor had hij nog de eerste rit in de Tour of the Alps gewonnen. In samenspraak met Scarponi’s familie en de Italiaanse rennersbond is de Team Up-award in het leven geroepen. Deze prijs gaat dagelijks naar de ploeg die de beste collectieve prestatie heeft neergezet. De volgende dag volgt een huldiging op het startpodium en mag die ploeg vanuit de organisatie een bijdrage schenken aan een lokale vrijwilligersgroep.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 november 2017 15:47
Verwacht veel sterke renners hier.
7 november 2017 16:33
Mooie koers. Toch heeft deze koers veel concurrentie van Luik. Pozzovivo is een van de weinigen die deze koers (of vorige naam: ronde van trentino) steevast rijdt als voorbereiding voor Luik. De meesten kiezen toch voor Amstel en Waalse Pijl.
7 november 2017 16:51
Heel slim om het WK parkoers deels op te nemen; dat gaan we zeker aan het deelnemersveld zien, wellicht ook niet Giro rijders ....
7 november 2017 22:26
Parcours ziet er op papier prachtig uit. Heel slim om het wk-rondje mee te pakken.
8 november 2017 09:22
En nou maar hopen dat het weer mee werkt,ik voor zie nog veel sneeuw rond die tijd in de bergen
8 november 2017 16:12
Super, tv-registratie was zeer goed dit jaar. Ga zeker weer kijken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.