Tour-voorbereiding van Lidl-Trek-kopmannen Hart en Ciccone grondig verstoord
Foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2024 om 08:53

Tour-voorbereiding van Lidl-Trek-kopmannen Hart en Ciccone grondig verstoord

Lidl-Trek-kopmannen Tao Geoghegan Hart en Giulio Ciccone zijn niet ongeschonden uit het Critérium du Dauphiné gekomen. De Franse rittenkoers moest voor hen het ideale opstapje vormen richting de Tour de France, maar beide renners kampen met ziekte.

Hart had de Dauphiné sowieso al vroeger moeten verlaten. In het slotweekend kon de Britse klimmer niet meer van start gaan, als gevolg van de valpartij in de vijfde etappe. Daarbij liep hij een blessure op aan zijn ribben, zijn rug en de zijkant van zijn lichaam. Een stevige dreun, drie weken voor de start van de Tour.

Maar het werd nog erger. “Ik heb deze week nul uren op de fiets gezeten en ben vijf dagen Covid-positief geweest”, schrijft de voormalige winnaar van de Giro d’Italia op zijn Instagram-profiel. “Ik dacht dat die periode al lang achter ons lag, maar jammer genoeg ben ik superziek geworden.”

Hetzelfde verhaal bij ploegmaat en mede-kopman Giulio Ciccone, die vorig jaar nog de bolletjestrui in de Tour won. “Mijn terugkeer naar huis na de Dauphiné is niet verlopen zoals ik had verwacht”, schrijft de Italiaan. “De griep heeft me te pakken gekregen en sinds vrijdag kan ik niet meer trainen. Ik hoop nu snel beter te worden en te herstellen voor het Italiaans kampioenschap van komend weekend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.