Tour-zorgen voor UAE Emirates? Pavel Sivakov geeft op in slotrit Dauphiné
foto: Cor Vos (archief)
zondag 9 juni 2024 om 12:30

Tour-zorgen voor UAE Emirates? Pavel Sivakov geeft op in slotrit Dauphiné

Het is maar de vraag of UAE Emirates met zijn beoogde selectie kan afreizen naar Firenze voor het Grand Départ van de Tour de France (29 juni-21 juli). Kopman Tadej Pogacar lijkt bezig aan een vlekkeloze voorbereiding richting de Tour, maar dit is niet voor iedereen het geval. Zo moest Pavel Sivakov vandaag opgeven in het Critérium du Dauphiné.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 26-jarige klimmer ging nog wel van start in de slotetappe van de Franse rittenkoers, maar gaf er onderweg de brui aan. Naar de reden van zijn opgave is het voorlopig gissen. Sivakov – die is voorzien voor de komende Ronde van Frankrijk – was afgelopen donderdag wel betrokken bij de massale valpartij in de vijfde etappe, die ervoor zorgde dat de wedstrijd werd geannuleerd.

Bij UAE Emirates – de ploeg van Sivakov – was er behoorlijk wat oplapwerk na de vijfde rit van het Critérium du Dauphiné. Maar liefst zes van hun zeven renners lagen namelijk bij de massale valpartij – waaronder ook Ayuso, Tim Wellens en Nils Politt – die eveneens deel uitmaken van de Tourselectie van UAE Emirates. Alleen Marc Soler – die tevens zal starten in de Tour – wist recht te blijven.

De gevallen UAE-renners konden hun weg wel vervolgen, met uitzondering van Ayuso. De jonge Spanjaard – in de Tour de France een van de beoogde luitenants van Pogacar – had behoorlijk veel last van zijn val. “Hij is hard gevallen op zijn linkerheup, -elleboog, -knie en enkel”, aldus ploegarts Adrian Rotunno. “Er is geen hersenschudding of letsel aan de wervelkolom. Hij zal de komende drie à vier dagen stijf zijn en pijn hebben.”

Naast Pogacar en Soler zijn Adam Yates en João Almeida de renners die vooralsnog ‘ongedeerd’ naar de Ronde van Frankrijk toewerken. De Brit en Portugees kennen een alternatieve aanloop naar de Tour en zetten in de Ronde van Zwitserland (9-16 juni) de puntjes op de i.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.