Tourdebutant Goossens is de schaduw van kopman Meintjes: “Ik blijf bij Louis”
foto: Cor Vos
donderdag 7 juli 2022 om 11:43

Tourdebutant Goossens is de schaduw van kopman Meintjes: “Ik blijf bij Louis”

Video Kobe Goossens is bezig aan zijn eerste Ronde van Frankrijk. Nadat hij de Giro d’Italia en Vuelta a España al reed, verdiende de 26-jarige klimmer dit jaar een plekje in de Tourselectie van Intermarché-Wanty-Gobert. “Het is toch wel helemaal anders dan andere grote ronden”, zegt hij voorafgaand aan de zesde etappe tegen WielerFlits.

“Het is redelijk indrukwekkend, alles is veel groter. Het lijkt eigenlijk veel groter dan een wielerwedstrijd”, aldus Goossens, die in deze Tour een specifieke taak heeft. “Ik moet vooral Louis (Meintjes, red.) ondersteunen als hij in de problemen komt. We moeten het tijdsverlies in de vlakke ritten beperken. In de bergen gaan we dan samen proberen de top-tien te bereiken.”

Gisteren, in de kasseienrit naar Wallers-Arenberg, bleef Goossens dus aan de zijde van zijn Zuid-Afrikaanse kopman. Beiden verloren ze ruim drie minuten op Tadej Pogacar. “Het was een lastige dag. We hadden nog wat geluk dat Ben O’Connor problemen had, waardoor we samen konden achtervolgen”, blikt Goossens terug. “Ik denk dat Louis wel had verwacht dat hij in de eerste week tijd zou verliezen. En dan vooral gisteren. Dus uiteindelijk hebben we de schade behoorlijk beperkt.”

“Ik blijf bij Louis”
De zesde etappe, die finisht in Longwy, gaat van start in het Waalse Binche. Hier is sponsor Wanty gevestigd. “Je merkt wel dat dat speciaal is voor de ploeg, we zijn op vijf kilometer van het hoofdkwartier van Wanty”, zegt Goossens. “Sommige jongens van ons zullen vandaag proberen mee te zitten in de vroege vlucht, maar ik niet. Ik blijf bij Louis.”

“Deze Tour zullen er nog wel kansen voor me komen. Morgen bijvoorbeeld, maar daarna ook nog wel. Maar ik wist van tevoren dat het mijn taak is om Louis hier zo goed mogelijk te ondersteunen. Als we dan samen in Parijs een top-tien kunnen bereiken, zal dat veel voldoening geven.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Geef een reactie