Gallopin fit genoeg om te starten, Gautier blijft thuis

Gallopin fit genoeg om te starten, Gautier blijft thuis

foto: Sirotti

donderdag 5 juli 2018 om 13:30

Het is hoogst onzeker of Tony Gallopin zaterdag aan de start kan verschijnen van de openingsrit van de Tour de France. De 30-jarige renner van AG2R La Mondiale kwam afgelopen zondag zwaar ten val tijdens het Frans kampioenschap, en kampt met een breukje in de rib en een borstblessure.

Gallopin zal vandaag aan een medisch onderzoek worden onderworpen. Op basis van dit onderzoek zal worden bepaald of de rittenkaper aan zijn achtste Tour kan beginnen. In 2014 wist hij een etappe te winnen in La Grande Boucle. Dat jaar mocht hij ook één dag de gele trui dragen.

Mocht Gallopin niet kunnen starten, dan zal landgenoot Cyril Gautier zijn plek innemen. De eveneens 30-jarige klimmer werd dit jaar voor het eerst sinds 2010 buiten de Tourselectie gehouden. De kans is echter aanwezig dat hij alsnog mag starten in zijn thuisronde.

Update 5 juli 13.30

Tony Gallopin blijkt toch fit genoeg om aan de start te verschijnen van de Tour de France. Na enkele medische onderzoeken en een fietstest blijkt de Fransman weinig hinder te ondervinden van zijn op het NK opgelopen ribbreuk, borsblessure en schaafwonden.

Dit betekent dat zijn landgenoot Gautier niet als vervanger zal worden opgeroepen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

r525 5 juli 2018 om 10:43

Ik denk toch dat je meer hebt aan de fitte Gautier dan aan een gebroken Gallopin

0
OliverNaesen 5 juli 2018 om 10:54

Wel tegenvallend zo de aanloop voor Bardet, eerst Geniez kwijt en nu Gallopin. Maar nog steeds een heel fatsoenlijk team om hem heen uiteindelijk.

0
dumoman 5 juli 2018 om 13:45

Wat een onzin; als je de blessures hebt die worden genoemd, ben je NIET fit genoeg.
Of is dit een goeie reden om met allerlei attesten rond te gaan rijden.

Zolang men het in de wielerwereld toestaat om half gebroken renners op te stellen hou je dus dit soort vragen (en wat te denken over de veiligheid van andere renners als iemand half verdooft van de medicijnen rondrijdt)

0
west 5 juli 2018 om 14:11

Tramodol for everyone!

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone