TourFlits: Sagan opnieuw de beste in de Tour
foto: Sirotti
maandag 18 juli 2016 om 20:58

TourFlits: Sagan opnieuw de beste in de Tour

Tijdens deze Tour de France komt WielerFlits elke avond met een overzicht van de dag: de TourFlits. In de TourFlits zullen uitslagen, klassementen, reacties, beelden, foto’s en meer gebundeld worden. Vandaag de zestiende aflevering over de etappe naar het Zwitserse Bern, waarin Peter Sagan opnieuw de beste was.

Verslag etappe zestien

Het peloton koos in de beginfase van de rit voor een hoog tempo. Na verschillende schermutselingen wist het duo van Etixx-Quick-Step Tony Martin en Julien Alaphilippe zich af te scheiden. Het tweetal wist urenlang voorop te blijven terwijl de snelheid niet onder de 47 kilometer per uur zakte. Op dertig kilometer van het einde werd duidelijk dat de indrukwekkende aanvalspoging niet zou standhouden.  Het inlopen van Martin was voor enkele puncheurs het teken om in de aanval te trekken, maar ook zij kregen niet genoeg ruimte.

Door het hoge tempo van het peloton lukte het niemand meer te demarreren. In een langgerekte eindsprint in de straten van Bern bleek Sagan uiteindelijk de snelste door op het juiste moment zijn jump te plaatsen. Hij verwees daardoor met centimeters verschil de Noor Kristoff naar de tweede plek. Thuisfavoriet Cancellara zat in de spits van de groep, maar was niet opgewassen tegen het sprintgeweld. Hij werd finishte als zesde.

Lees hier het complete koersverslag


Uitslag en klassement


Nevenklassementen

Groene trui: flag-sk Peter Sagan (Tinkoff) – 405 punten
Volledig klassement

Bollentrui: flag-pl Rafal Majka (Tinkoff) – 127 punten
Volledig klassement

Witte trui: flag-gb Adam Yates (Orica-BikeExchange) in 72u43m23s
Volledig klassement

Ploegenklassement: flag-es Movistar in 218u03m31s
Volledig klassement

18-07-2016 Tour De France; Tappa 16 Moirans En Montagne - Bern; 2016, Tinkoff; Majka, Rafal; Bern;

18-07-2016 Tour De France; Tappa 16 Moirans En Montagne – Bern; 2016, Tinkoff; Majka, Rafal; Bern;


flag-nl De Nederlanders flag-nl

Verschillende groepjes probeerden vandaag het gat te overbruggen naar het leidende duo van Etixx-Quick-Step. Stuk voor stuk werden deze pogingen in de kiem gesmoord. Vier renners hadden halverwege de rit enig uitzicht op een succesvolle oversteek, een van die vier was de jonge Nederlander Tim Roosen. Maar ook het groepje van de 23-jarige renner kreeg onvoldoende ruimte. In de rest van de rit lieten de veertien overgebleven Nederlanders zich amper zien. Wout Poels haalde vandaag de live-uitzending vanwege een lekke band, maar dat was al vroeg in de rit.

Nog in koers: 14 Nederlanders


Reacties

flag-sk Peter Sagan (Tinkoff) – Ritwinnaar
“Ik geloof in het lot en dat is me goedgezind deze Tour. Het was een lange en warme etappe. Ik ben erg blij en trots op mijn team en op Oleg. Zij deden een very good job.” – Flashinterview

flag-ch Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) – Kwam net te kort voor ritzege in ‘zijn’ Bern
“De laatste twintig kilometer waren bijzonder hard. De hele dag ging het snel dus was er minder tijd om na te denken over de finish. Ik had overwogen al vroeg aan te vallen maar ik wist dat het zo’n lang recht stuk werd. Dan kun je geen millimeters prijs geven om aan te vallen en dan te verliezen. Ik reed op een goede plek maar ik miste dat laatste kleine beetje extra in de benen. Uiteindelijk ging iedereen vol gas en dan moet je wel achter elkaar rijden. Volgens mij deed ik het niet slecht, maar ik kijk nu wel uit naar de rustdag.” – NOS

Overige reacties:
flag-be Sep Vanmarcke: “Na mislukte aanval kon ik niet meer sprinten” – NOS
flag-nl
Ramon Sinkeldam: “Martin zat in de aanval, dus wij moesten volle bak rijden” – NOS


Uitvallers

DNS:
Geen

DNF:
Geen

DSQ:
Geen

OTL:
Geen

Nog in koers: 183 renners


De dag van morgen: tweede rustdag

De renners genieten morgen van een welverdiende rustdag.

De voorbeschouwing van WielerFlits op etappe van woensdag, de zeventiende rit, verschijnt dinsdagmiddag.


Tweets van de Dag

https://twitter.com/RSinkeldam/status/755085326129979392


Beelden

Deze worden op een later moment toegevoegd.


Poll

[poll id=”286″]


Download de deelnemerslijst van de Tour de France 2016!

2 Reacties
Sorteer op:
Peter Sagan is echt een wereldtopper. Hij is nu al de beste wielrenner ter wereld en zal zich heel snel in het rijtje 'van de beste aller tijden' voegen. Moet wel lachen als mensen dan beweren dat Tim Wellens ook van wereldniveau is omdat hij een rondje wint in Polen waar geen grote namen aan meedoen en voor de rest het weer doorslaggevend was. Er is maar een Peter Sagan en daarachter komt heel lang niks...
Sagan heeft nu 100 Tour-etappes heeft gefietst. In 51 daarvan reed hij top-10! (Ploegentijdritten niet meegeteld) En de langste tijd dat hij achter elkaar zonder één van de leiderstruien heeft gefietst zou 4 dagen zijn. Ongekend!

Geef een reactie