Tourgangers(?) Visma | Lease a Bike werken uitdagende trainingsrit af in Franse Alpen
Stoomt Wout van Aert zich in Tignes klaar voor de Tour? - foto: Cor Vos (archief)
maandag 17 juni 2024 om 16:13

Tourgangers(?) Visma | Lease a Bike werken uitdagende trainingsrit af in Franse Alpen

Nog een kleine twee weken en dan gaat in het Italiaanse Florence de 111e Tour de France van start. De deelnemende teams buigen zich over de definitieve samenstelling van hun ploeg. De komende dagen worden bij Visma | Lease a Bike de laatste knopen doorgehakt betreffende de Tourselectie, maar de grote namen lijken op tijd klaar voor de Franse ronde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat kunnen we misschien wel opmaken uit een post, die door Visma | Lease a Bike werd gedeeld op sociale media. Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Tiesj Benoot, Jan Tratnik, Christophe Laporte en Matteo Jorgenson zaten afgelopen weekend op de fiets voor een stevige en bovenal uitdagende trainingsrit in de Franse Alpen, in de buurt van Tignes.

Het ging om een training van goed 180 kilometer, met onderweg liefst 5.100 hoogtemeters. Het was niet zomaar een ritje, aangezien het parcours was uitgestippeld door Van Aert. De renners kregen onderweg dan ook enkele onverharde stroken voor hun kiezen. “When crossertje makes the loop”, luidt zijn veelzeggende bijschrijft op Instagram.

Visma | Lease a Bike zal de komende dagen de laatste knopen doorhakken betreffende de Tour de France selectie. De grote vraag is of tweevoudig Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard fit genoeg is om naar Le Grand Départ in Florence af te reizen. De laatste signalen zijn positief, al heeft teammanager Richard Plugge altijd aangegeven dat de Deen 100% fit moet zijn, wil hij geselecteerd worden voor de Tour de France.

Er waren ook lange tijd vraagtekens rond Wout van Aert en zijn route richting de Olympische Spelen in Parijs, maar de Belg lijkt zich ‘gewoon’ op te maken voor een nieuwe deelname aan de Ronde van Frankrijk. Na de grote valpartij in het Criterium du Dauphiné is in ieder geval zeker dat Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle zullen ontbreken.

De verwachte Visma | Lease a Bike-selectie ziet er als volgt uit: Jonas VingegaardSepp KussChristophe LaporteTiesj BenootMatteo JorgensonWout van AertWilco Kelderman en Jan Tratnik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.