Tourkern van Lidl-Trek present in Critérium du Dauphiné
Ciccone won vorig jaar nog de slotrit in het Critérium du Dauphiné - foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2024 om 11:44

Tourkern van Lidl-Trek present in Critérium du Dauphiné

Lidl-Trek heeft inmiddels ook zijn zevenkoppige selectie bekendgemaakt voor het Critérium du Dauphiné (2-9 juni). De renners die in juli moeten schitteren in de Tour de France, zullen hun opwachting maken in de achtdaagse ‘voorbereidingskoers.’

Het gaat om klimmers Tao Geoghegan Hart en Giulio Ciccone en sprinter Mads Pedersen. Voor Hart stond het voorjaar van 2024 in het teken van zoveel mogelijk competitieritme opdoen, nadat hij door een zware valpartij in de Giro d’Italia van 2023 maanden uit de roulatie was. Zijn beste uitslag noteerde hij in april: de Giro-winnaar van 2020 werd toen negende in de Ronde van Romandië.

In het Critérium du Dauphiné hoopt de Brit nog beter voor de dag te komen, zeker met het oog op de Ronde van Frankrijk. Ook voor Giulio Ciccone is het zaak om vertrouwen te tanken richting de Tour. De Italiaanse klimmer moest begin dit jaar operatief een cyste laten verwijderen en heeft nog maar zeven koersdagen in de benen. Ciccone moest door zijn operatie passen voor zijn geliefkoosde Giro d’Italia en besloot vervolgens zijn pijlen te richten op de Tour.

In Gent-Wevelgem was Pedersen te sterk voor wereldkampioen Mathieu van der Poel – foto: Cor Vos

Waar Hart en Ciccone dit seizoen nog niet wisten uit te blinken, kan Mads Pedersen wel terugkijken op een uitmuntend voorjaar. De sterke Deen reeg in de eerste maanden van 2024 de zeges aaneen op Franse bodem – met eindwinst in de Ster van Bessèges en de Tour de La Provence – en kwam vervolgens ook erg goed voor de dag in de voorjaarsklassiekers. De oud-wereldkampioen won Gent-Wevelgem, werd derde in Parijs-Roubaix en vierde in Milaan-San Remo.

Lidl-Trek hoopt met Hart, Cicicone en Pedersen een vuist te kunnen maken in het Critérium du Dauphiné, maar rekent ook op Ryan Gibbons, Alex Kirsch, Carlos Verona en Toms Skujiņš. Het Critérium du Dauphiné wordt dit jaar van 2 tot en met 9 juni verreden. De prestigieuze rittenkoers telt dit jaar acht etappes en weinig vlakke kilometers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.