vrijdag 22 december 2017 om 14:12

Tourkopman Kruijswijk: “Mijn ambitie en die van de ploeg gaven de doorslag”

De ambities van Steven Kruijswijk en LottoNL-Jumbo hebben ervoor gezorgd dat de Brabander volgend jaar de kopman is in de Tour de France. “Vooral de ploeg wil graag weer een klassement rijden in de Tour en ik wil zelf ook proberen om daar eens goed te zijn, in plaats van de combinatie te maken”, legt Kruijswijk uit voor de camera van WielerFlits.

“We hebben eigenlijk pas vorige maand op het trainingskamp de plannen definitief gemaakt. Daar hebben we de jaarplanning gekregen. Daar is de Tour dus uitgekomen, zonder Giro”, zegt Kruijswijk, die zich de laatste seizoenen richtte op de Italiaanse ronde. “Nu gaat de focus echt volledig op de Tour, een keer wat anders.”

Dylan Groenewegen gaat als sprintkopman ook naar de Tour de France, maar dat zal geen problemen opleveren, denkt Kruijswijk. “Hij zal zeker zijn renners mee krijgen om de sprint goed te doen. Ik zal ook wat jongens mee krijgen, maar ik denk dat we vooral als ploeg gaan en elkaar op die dagen moeten helpen”, aldus de nummer negen van de voorbije Vuelta.

Bekijk de volledige video met uitspraken van Kruijswijk over de rol van Robert Gesink en Lars Boom in de Tour de France. 

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
22 december 2017 14:17
Niet verstandig want er gaan al ontzettend veel klassementsrenners naar de Tour, dus meer kans in de Giro denk ik. En dan ook nog Groenewegen mee. Naja klimknechten hebben ze toch niet bij TLJ. Bennet kopman in de Giro lijkt me ook beter voor Bennet zelf.
22 december 2017 14:28
Maar, zoals hij zei, een klassement in de tour rijden is ook gewoon aanhaken bij de Sky trein. Daar heb je niet superveel hellers voor nodig.
22 december 2017 14:33
Gesink, Clement en Roglic lijkt me toch een aardig setje klimknechten..
22 december 2017 14:39
Ben benieuwd of hij uiteindelijk in het eindklassement mee kan met mannen als Jungels, Majka, Daniel Martin, Adam Yates, Mollema, König, Kelderman, Thomas, Izagirre en Fuglsang.

Ik denk op dit moment dat Froome, Quintana/Landa/Valverde, Nibali, Bardet, Pinot, Uran en Zakarin boven hem zullen eindigen dus dan zit je al rond plek 8 tot 12 te fietsen.
22 december 2017 14:44
even wachten...
dus ze wedden op 3 paarden in de Tour (sprinten met groenewegen, ritzeges met o.a. Gesink en klassement met Kruijswijk), en iedereen moet elkaar daarmee helpen.
ik denk toch echt dat dit een doel te veel is. als Gesink voor ritzeges wil gaan, dan moet hij zich sparen, sparen en nog eens sparen om op de uitgekozen dage in de aanval te zitten. en dan kan hij dus NIET knechten voor Kruijswijk.
22 december 2017 14:45
Vooral de ploeg wil dat hij een klassement gaat rijden in de Tour? Interressant.
22 december 2017 15:02
als de ploeg wilt dat ie klassement gaat rijden, zal ie wel met de juiste ondersteuning aan de start moeten komen. Sprinttrein thuislaten is dus het devies.
Ook maar te bezien of Gesink zich in een knechtenrol wil schikken.
22 december 2017 15:02
Jammer dit.. zie ze liever met Kruijswijk volledig gaan voor de winst in Giro of Vuelta, dan op drie paarden wedden n de tour.
22 december 2017 15:17
8.6, ja, dus niet alle-ballen-op-Steven. Lijkt me ook verstandig. Mocht hij toch in de buurt van het podium komen dan kunnen de plannen worden bijgesteld.
22 december 2017 15:19
Roglic ga je toch even goed niet laten knechten dikke koekkoek.

Mijns inziens willen ze een beetje te veel tenzij ze Kruijswijk gewoon zeggen 'zie maar hoe lang je bij die mafkezen kan blijven en val eens aan wanneer ze niet opletten'
22 december 2017 15:26
De ploeg kan altijd nog met roglic en gesink top ondersteuning bieden indien nodig. Het is flexibel het is vooral essentieel dat rittenkappers indien nodig bereid zijn vol gas te knechten
22 december 2017 15:29
@ horsm:
ja, zo zie ik het ook. als Steven de eerste week uitstekend doorkomt en echt goed staat in het AK dan zal dat ten koste gaan van de ritzege-ambities van Gesink.
22 december 2017 15:29
Blijft een amateuristische ploeg. Met rare beslissingen en tactieken. Ook hier komt weer niks van terecht vrees ik.
22 december 2017 15:29
alle ballen op stevie lol
22 december 2017 15:50
Wordt niks
22 december 2017 15:55
Dat wordt weer een hele tour lang naar een mopperende Groenewegen kijken omdat hij geen lead-out heeft..
22 december 2017 16:09
Ik ben geen fan van Sky, maar één ding moet ik ze nageven: ze stellen heldere doelen en laten die niet verwateren door halfbakken nevendoelen, zoals TLJ.
22 december 2017 16:18
Tjongejonge, wat een gemopper. Groenewegen heeft niet echt treintje nodig, die worstelt zich wel naar voren. Een of twee helpers in de finale is genoeg. Kruiswijk gewoon proberen voor het AK, blijkt hij teveel achterstand te hebben kan Gesink zijn ding doen. Dat Sky een helder doel heeft is logisch, die gaan voor de hoofdprijs. TLJ hebben nu eenmaal geen podium kandidaat dus gaan ze logischerwijs hun kansen spreiden. Komt wel goed met ze... ;-)
22 december 2017 16:38
Hier laat bij toch een goeie kans op een podium of meer schieten in de Giro gezien de bezetting. Zonde!
22 december 2017 17:00
Lijkt mij ook, dat Kruijswijk meer kansen heeft in de Giro, maar nu hij de TdF gaat rijden, heeft hij alle hulp nodig, die hij kan krijgen. Met Clement en Bennett erbij moet 't goed komen.
22 december 2017 17:10
wat zeikt iedereen toch over TLJ en het management... Laten we even reëel zijn, het zou pas écht van domheid getuigen als ze 7 man om Kruijswijk zouden zetten in de Tour, i n het allerbeste geval is hij kandidaat voor P3. Waarschijnlijker is tussen 3 en 8, en dat is een heel mooi resultaat maar geen resultaat om een hele ploeg om te bouwen. Dan liever Gesink als vrijbuiter, 3 man rondom Groenewegen en 2 knechten voor Kruiswijk, dan heeft iedereen een hele mooie en duidelijke taak. Dat getuigd juist van een goed en realistisch management ( al ben ik een Plugge en Zeeman-hater, dus dit dit me zeer om toe te geven).
22 december 2017 17:11
Foute beslissing je moet rijden waar je goed in bent, echte giro en tour de suisse renner. In de tour vaak tegenvallend. Wel natuurlijk een steengoed renner. Je gooit nu kansen weg in de giro.
22 december 2017 17:22
Top 15 moet te doen zijn. Ik ben bang dat Steven de giro (met die val) nog lang zal heugen.
22 december 2017 17:26
Ik vind het juist een heel goede zet. Dit jaar is hij te gefocussed geweest op het winnen van de Giro. Daarvoor moest alles precies zo zijn/voelen als vorig jaar. Dat werkte averechts op zijn prestaties en zijn giro is gewoon mislukt. Juist door volgend jaar andere doelen te stellen en een wat "nederigere" positie in te nemen kan Kruijswijk zijn hoofd weer resetten om in 2019 een nieuw plan te maken om zo goed mogelijk te zijn in de Giro en met een beetje geluk hem te winnen.
22 december 2017 17:29
Ik verwacht qua AK helemaal niets van Steven in de komende Tour, dus dat kan alleen maar meevallen. Ik vind het gewoon al leuk onze kleerhanger straf met de kleppers te zien meeklimmen in de hooggebergte etappes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.