‘Tourploeg EF Pro Cycling rijdt vooraf alleen Dauphiné’
Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez - foto: Cor Vos
vrijdag 10 juli 2020 om 15:48

‘Tourploeg EF Pro Cycling rijdt vooraf alleen Dauphiné’

In aanloop naar de Tour de France is de keuze aan voorbereidingskoersen groot. In Frankrijk alleen al zijn een zevental profkoersen te rijden om weer wedstrijdritme op te doen. EF Pro Cycling stuurt de Tourploeg in augustus alleen naar het Critérium du Dauphiné.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens Zikloland heeft de Amerikaanse ploeg van manager Jonathan Vaughters besloten om de renners die de Tour rijden alleen de Dauphiné als voorbereiding te laten rijden. Voor de rest blijft het beperkt tot trainingen en (hoogte)stages. Dit om de kans op coronavirusbesmettingen te voorkomen en om optimaal aan de start te staan van de Tour. De ploeg zal in de voorbereidingsperiode ook in een ‘bubbel’ verblijven.

De Tourselectie van EF Pro Cycling zal voor een groot deel bestaan uit Colombianen. Onder meer Rigoberto Urán, Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez vliegen op 19 juli met een chartervlucht van Colombia naar Madrid om zich daar voor te kunnen bereiden op de herstart het wielerseizoen. Het is dus maar de vraag of zij veel wedstrijden gaan rijden in het najaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.