Tourrevelatie Buchmann richt zich opnieuw op Franse ronde

woensdag 4 december 2019 om 08:58
Tourrevelatie Buchmann richt zich opnieuw op Franse ronde

foto: Cor Vos (archief)

Emanuel Buchmann was dit jaar een van de verrassingen in de Tour de France. De Duitse klimmer van BORA-hansgrohe eindigde na drie weken koers namelijk als vierde in het eindklassement. Voor de 27-jarige Buchmann staat ook komend seizoen in het teken van de Ronde van Frankrijk, zo verklapt hij aan Cyclingnews.

Buchmann hoopt via de UAE Tour, de rondes- van het Baskenland en Romandië én het Critérium du Dauphiné in topvorm te beginnen aan de Tour. “Ik zal mij opnieuw volledig focussen op de Ronde van Frankrijk”, zo laat de ronderenner weten op de jaarlijkse ploegenpresentatie. “Alles staat in het teken van mijn hoofddoel.”

Buchmann kiest voor eenzelfde aanloop als vorig jaar, toen hij onder meer op het podium stond van de Ronde van het Baskenland. “Dat heeft vorig seizoen vrij aardig gewerkt.” Teammanager Ralph Denk heeft vertrouwen in zijn poulain. “Het is een goede mogelijkheid voor Emanuel, gezien het ontbreken van een ploegentijdrit.”

“De Tour van 2020 kent slechts één individuele tijdrit. Maar hij zal uiteraard wel gezond moeten blijven en over de juiste vorm moeten beschikken”, zo concludeert de grote baas. Buchmann zal in de aankomende Tour het gezelschap krijgen van onder meer Peter Sagan. Pascal Ackermann, die andere sprinter binnen de ploeg, richt zich op de Giro en Vuelta.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.