Tourwinnaar Geraint Thomas maakt rentree in Deutschland Tour
vrijdag 17 augustus 2018 om 13:45

Tourwinnaar Geraint Thomas maakt rentree in Deutschland Tour

De Deutschland Tour wordt de eerste wedstrijd van Geraint Thomas sinds het winnen van de Tour de France. De organisatie heeft vandaag zijn komst bevestigd.

Thomas won eind vorige maand de Tour de France en op enkele na-tourcriteriums na was nog niet bekend hoe de tweede helft van zijn wedstrijdseizoen eruit ging zien. Inmiddels is bekend dat Thomas op 23 augustus in Koblenz aan de start verschijnt voor de eerste etappe van de Deutschland Tour.

In het persbericht van de organisatie zegt Thomas goede herinneringen te koesteren aan koersen in Duitsland. Vorig jaar veroverde hij in Düsseldorf de eerste gele trui door de openingstijdrit van de Tour de France 2017 te winnen. “Ik heb ook twee keer de Bayern-Rundfahrt gewonnen. Het is een prachtig land waar ik altijd met plezier naar toe ga. Na de Tour heb ik met mijn trainer Tim Kerrison gezeten en hebben we de Deutschland Tour aangemerkt als wedstrijd om mijn comeback te maken. Ik kijk er naar uit.”

De rittenkoers keert na tien jaar afwezigheid terug op de kalender. Dit jaar telt de wedstrijd vier etappes. Net als Thomas zal ook Tom Dumoulin in deze koers zijn eerste wedstrijdkilometers maken sinds het einde van de Tour. De Deutschland Tour duurt van 23 tot 26 augustus.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 15:02
En de Profwielerronde Etten-Leur dan?
    17 augustus 2018 15:10
    Die.is.19 augustus en.Duitsland begint 23 augustus.
    17 augustus 2018 17:18
    Dus zijn rentree is de 19e :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.