Tourwinnaar Pogacar rijdt op 1 augustus criterium in Frankrijk
foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 14:59

Tourwinnaar Pogacar rijdt op 1 augustus criterium in Frankrijk

Tourwinnaar Tadej Pogačar staat op zondag 1 augustus aan de start van het Na-Tourcriterium in Aix-en-Provence. Dat nieuws deelt de organisatie van AVCAix met trots op haar website. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe, die in 2019 het criterium won, is van de partij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar is momenteel in Japan, waar hij aankomende zaterdag meedoet aan de wegwedstrijd van de Olympische Spelen. Aangezien hij de tijdrit niet zal betwisten namens Slovenië kan hij daarna al terugkeren naar Europa. Het criterium in Aix-en-Provence, om precies te zijn bij het Cours Mirabeau, heeft de Tourwinnaar alvast gestrikt.

“Na Julian Alaphilippe, is AVCAix (wielerclub Amical Vélo Club Aixois, red.) erg trots en vereerd om in onze ronde de tweevoudige winnaar van de Tour de France te verwelkomen. Hij is een grote revelatie en zeker de grootste ronderenner van dit decennium”, jubelt organisator Jean-Daniel Beurnier.

Veel criteriums worden vanwege de coronacrisis en geldende maatregelen niet verreden. Wel wordt deze dinsdag in België het criterium van Roeselare verreden, maar voor de rest is het karig voor de renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.