Track Champions League trekt dit jaar ook naar Frankrijk en Groot-Brittannië
Harrie Lavreysen was al twee keer de beste in de Track Champions League - foto: Cor Vos
maandag 17 juni 2024 om 19:52

Track Champions League trekt dit jaar ook naar Frankrijk en Groot-Brittannië

Eerder vandaag werd bekend dat twee manches van de UCI Track Champions League 2024 zullen plaatsvinden in Omnisport Apeldoorn. Het is voor het eerst dat de competitie hier zal neerstrijken. Verder trekken de beste baanwielrenners naar de Engelse hoofdstad Londen (voor twee manches) en Saint-Quentin-en-Yvelines in Frankrijk.

Het is nog even wachten op de eerste manche van de UCI Track Champions League: op zaterdag 23 november kruisen de baanrenners voor een eerste keer de degens in deze competitie op de bekende wielerbaan van Saint-Quentin-en-Yvelines. Een week later is het de beurt aan Apeldoorn. Na verscheidende wereld- en Europese kampioenschappen worden op vrijdag 29 en zaterdag 30 november de tweede én derde ronde van de UCI Track Champions League verreden in Omnisport.

Daarna volgen nog een vierde en vijfde manche, die beiden zullen plaatsvinden in het Lee Valley VeloPark in Londen. De voorlaatste manche vindt plaats op vrijdag 6 december, de slotmanche één dag later op zaterdag 7 december. In Londen zullen dan ook de eindwinnaars worden gehuldigd.

De UCI Track Champions League werd in 2021 in het leven geroepen. In deze competitie strijden de mannen en vrouwen in een van de twee categorieën. Die twee categorieën zijn de Sprint en de Endurance. De sprinters kunnen punten verdienen in de Sprint en de Keirin, de renners en rensters van de uithouding doen dat in de Eliminatie en de Scratch.

Harrie Lavreysen wist vorig jaar voor een tweede keer het sprinttoernooi van de UCI Track Champions League te winnen. Het sprinttoernooi in de UCI Track Champions League bij de vrouwen ging naar Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland. Bij de duurrensters was Katie Archibald de beste over vijf manches. Bij de mannen ging de Canadees Dylan Bibic bij de duurrenners dan weer met de eindoverwinning lopen.

UCI Track Champions League 2024

flag-fr Saint-Quentin-en-Yvelines, Le Vélodrome National (23 november)
flag-nl Apeldoorn, Omnisport (29 november)
flag-nl Apeldoorn, Omnisport (30 november)
flag-gb Londen, Lee Valley VeloPark (6 december)
flag-gb Londen, Lee Valley VeloPark (7 december)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.