Training stemt Van der Poel tevreden, Gieten komt te vroeg
woensdag 30 september 2015 om 11:00

Training stemt Van der Poel tevreden, Gieten komt te vroeg

Mathieu van der Poel ziet eindelijk verbetering na zijn val in de Tour de l’Avenir. De wereldkampioen veldrijden liep daar een grote vleeswond in zijn rechterknie op en een aantal kneuzingen. Inmiddels kan hij weer pijnloos trainen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Het herstel verliep voorspoedig, maar nadien speelde irritaties en een ontstoken peesblad in zijn linkerknie op. Woensdag werkte hij een cruciale training af, die bij een negatieve beoordeling een operatie tot gevolg had. Van der Poel werkte de sessie van 45 minuten op de rollerbank echter pijnloos af en mag daardoor opgelucht ademhalen.

Geen Gieten
De Superprestige-cross van aankomende zondag in Gieten komt nog wel te vroeg voor de 20-jarige Nederlander. Wanneer Van der Poel zijn seizoensdebuut dan wel maakt, is nog niet bekend. De renner van BKCP-Corendon moet eerst zijn conditie weer opbouwen vooraleer hij aan crossen kan meedoen. Samen met zijn ploeg gaat hij zijn trainingen evalueren om te kijken waar en wanneer de wereldkampioen zijn rentree maakt.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
30 september 2015 11:11
Oef gelukkig maar. Hopen dat hij snel weer competitief is want de onemanshow van Van Aert begint nu al te vervelen.

Superprestige en wereldbeker lijken dus weg, dan maar vol voor het overgebleven klassement en in de overige klassementscrossen en de drukke kerstperiode kan hij dan al is een cross laten schieten, meestal ideale recept voor de wereldtitel.
30 september 2015 11:14
Lijkt mij heel snel bepaald na 1 training op de rollerbank, maar goed.. hij gaat er in elk geval voor
30 september 2015 12:24
misschien toch nog een mooi seizoen in het veld
30 september 2015 12:27
Gieten, de plek waar ik opgegroeid ben...
30 september 2015 12:29
Goed verhaal Olifanto
30 september 2015 12:31
Lekker kort ook, Arry.
30 september 2015 12:44
Nou dit lijkt mij wel erg snel. Gister het bericht over een mogelijke operatie en dan nu pijn vrij kunnen trainen? Zou heel mooi zijn natuurlijk als het herstel doorzet.
30 september 2015 13:08
Achja. Toch geen enkele Nederlander die de Nederlandse manche in Gieten op de tv kan zien dankzij het Belgische telenet, dus wat maakt het ook uit? Mooie manier om het veldrijden buiten België naar de knoppen te helpen.
30 september 2015 14:13
Mooi nieuws! Jammer dat hij Gieten gaat missen; vorig jaar was hij toch wel subliem op dit parkoers. Hopelijk zorgt dit gebeuren er niet voor dat hij zn absolute vormpiek al in december krijgt ipv begin februari. Dit lijkt een beetje op het seizoen van Van Aert van vorig jaar.

@Di Rossi
In datzelfde bericht stond ook dat als hij een pijnvrije training had er zou worden afgezien van opereren.
30 september 2015 15:58
Op de rollenbank ... ? huh....
Veldrijden is toch ook lopen, draaien en keren ?
Ben zelf ooit te vroeg begonnen na knieproblemen en dat heeft de toekomst met het fietsen daarna volledig doorgestreept.
Advies aan VdP; goed en duurzaam herstellen. Paar maanden alleen extensief iets anders dan knie belasten. "Een moment van onachtzaamheid, zorgt ervoor dat men krijgt jaren spijt !"
30 september 2015 17:10
Nou, dat is dan toch weer een minder slecht bericht dan gisteren. Maar een veldrit met draaien, keren, afzetten, trapjes, etc..... is toch wel iets anders dan een rollerbank en geen vergelijking lijkt me. Ik wilde hem inzetten in mijn poultjes voor Zweeler Fantasy Cylocross. Dit maakt het er niet gemakkelijker op. Een mindere van der Poel is natuurlijk altijd nog goed voor een top vijf plaats. Maar rijdt hij dan het seizoen wel uit als er geen verbetering komt? Wel erg jammer natuurlijk. Dit gaat een Wout van Aert jaartje worden ben ik bang. Tenminste, die gun ik het ook wel, maar ik ben bang dat er weinig spannende wedstrijden zullen zijn voor de winst.
30 september 2015 18:35
Toch weer een bult reacties op beidde berichten. Gaat helaas nergens over, we zien niet in de knie en we zijn geen dokters.
Vind het verhaal van Olifanto bijna spannender. Kort maar wel boeiend. Gieten, ben er nog nooit geweest, uitnodigingen gehad, edoch het kwam er niet van.
Hopelijk binnenkort weer genieten van VdPoel !
30 september 2015 20:26
Non-believer : Ik ben "toevallig" bij Telenet en kan dus de wedstrijden wel volgen ! Maar ik begrijp je volledig hoor en vind het gewoon belachelijk dat NIET iedereen de wedstrijden gratis kan volgen. Het zal binnen enkele jaren zo zijn dat IEDEREEN zal moeten betalen om de wedstrijden op TV te kunnen volgen.
30 september 2015 23:28
http://nos.nl/video/2060489-blessure-houdt-van-der-poel-nog-aan-de-kant.html
1 oktober 2015 09:49
@rondo
Het kan maar zo zijn dat door de veelvuldige bezoeken aan de veldrit m'n liefde voor het wielrennen ontstaan is. Rond het Zwanenmeer of bij t zandgat, prachtige plaatjes. Pa van der Poel reed er ook wel eens rond

Om te reageren moet je ingelogd zijn.