Tranen bij Lorena Wiebes na weggegeven overwinning door te vroeg juichgebaar
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2024 om 15:20

Tranen bij Lorena Wiebes na weggegeven overwinning door te vroeg juichgebaar

In de Amstel Gold Race voor vrouwen leek Lorena Wiebes tot enkele meters voor de streep de winnares van de dag te worden. De renster van SD Worx leek in de sprint de sterkste te zijn, maar begon te vroeg met juichen. Zij had niet meer gerekend op Marianne Vos, die in de allerlaatste meter haar met een ultieme jump nog voorbij snelde. Wiebes kon na afloop haar tranen niet bedwingen.

Voor de sprintster van SD Worx was het een hard gelag. Na beulswerk van onder andere ploeggenote Lotte Kopecky werd Lorena Wiebes in een zetel geholpen voor de sprint. Waar zij in eerste instantie dus dit werk leek te belonen, mocht dit niet zo zijn. Aan de finish kwam de sprintster al overeind en verscheen de glimlach op haar gezicht. Marianne Vos had echter een hogere snelheid en glipte er nog net langs.

Na de meet werden deze emoties voor Lorena Wiebes te veel. Omringd door haar ploeggenoten kon zij de tranen niet bedwingen. Voor de sprintster had het haar eerste overwinning in de Nederlandse klassieker kunnen zijn. Nu ging de winst dus naar Marianne Vos. Voor haar is het de tweede keer dat zij het hoogste schavot van het podium mag beklimmen in de Amstel Gold Race.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.