‘Transfer Bennett en Archbold naar Deceuninck-Quick-Step in afrondende fase’

woensdag 30 oktober 2019 om 08:11
‘Transfer Bennett en Archbold naar Deceuninck-Quick-Step in afrondende fase’

foto: Cor Vos

Sam Bennett en Shane Archbold maken dan toch de overstap naar Deceuninck-Quick-Step. Volgens Patrick Lefevere staat de zaak eindelijk op afronden. “Maar helemaal zeker ben je natuurlijk pas als je een getekend contract in je handen hebt.”

“Het is maar goed dat de transfer op afronden staat, want de transfer sleept nu al zo lang aan”, vervolgt de manager van Deceuninck-Quick-Step zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. “Ik vermoed dat ze bij BORA-­hansgrohe zo lang mogelijk hebben gewacht om Bennett nerveus te maken, zodat hij zou betalen.”

“Maar uiteindelijk zullen ze ingezien hebben dat je weinig kan aanvangen met een renner die je tegen zijn zin wil houden”, snapt ook de Belg. “Ik ben dus in blijde verwachting!”

Geruime tijd hing de transfer van Bennett in de lucht. De transfer met Deceuninck-Quick-Step zou in juni al afgerond moeten zijn, maar volgens Ralph Denk, teambaas van BORA-hansgrohe, zou de Ierse sprinter een mondeling akkoord hebben met de Duitse WorldTour-formatie voor het wielerseizoen 2020. Daar lijkt Bennett nu toch onder uit te komen.

Bennett en Archbold moeten de vertrekkende Elia Viviani en Fabio Sabatini vervangen bij Deceuninck-Quick-Step. Bij de ploeg van Lefevere treft Bennett nog twee andere sprinters aan: Fabio Jakobsen en Alvaro José Hodeg. “Met 285 competitiedagen per jaar is het geen overbodige luxe om drie sprinters in huis te hebben.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.