Transfer in veldritland: Fleur Moors van Pauwels Sauzen-Bingoal naar Baloise Trek Lions
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 6 juni 2023 om 14:33

Transfer in veldritland: Fleur Moors van Pauwels Sauzen-Bingoal naar Baloise Trek Lions

Baloise Trek Lions heeft zich weten te versterken met Fleur Moors. De 17-jarige renster, die te boek staat als een groot talent, verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal. Moors sluit vanaf de start van het komende veldritseizoen aan bij haar nieuwe werkgever.

De jonge Moors is een relatief nieuwe naam in het wielrennen. Ze begon pas in de tweede helft van 2020 met wielrennen, daarvoor speelde ze handbal bij Achilles Bocholt, een van de betere handbalploegen in België. Haar eerste wielerploeg was een lokaal team, Elboka CT. Al vrij snel werd duidelijk dat er veel talent schuilde in de jonge Limburgse en dus kon ze al snel een contract tekenen bij Pauwels Sauzen-Bingoal.

In haar eerste seizoen in het veld werd ze meteen tweede op het BK voor junioren en ging ze ook naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville, slechts enkele maanden nadat ze voor het eerst op de crossfiets zat. Moors wist de goede lijn afgelopen winter door te trekken. Ze werd namelijk Belgisch kampioene in de juniorencategorie, maar reed als 17-jarige tussen de profs ook naar meerdere top 15-plekken.

Goede uitslagen op de weg kan Moors ook voorleggen. Zeer goede zelfs. In haar eerste seizoen op de weg werd ze meteen vijfde op het EK tijdrijden bij de junioren, in de wegrit werd ze dertiende. Dit seizoen was ze al vierde in de juniorenversie van de Ronde van Vlaanderen.

Nieuwe uitdaging 
Moors hoopt bij haar nieuwe ploeg Baloise Trek Lions de volgende stap te zetten in haar carrière. “Baloise Trek Lions biedt me de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als renner. Ik ben enorm gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, in een omgeving die me volledig zal ondersteunen. Zo wil ik het beste uit mezelf halen en mijn dromen kunnen waarmaken. Ik ben Baloise Trek Lions dan ook erg dankbaar voor hun vertrouwen!”

Sportief manager Sven Nys is ook in zijn nopjes: “Het is geweldig dat jonge talenten er naar uitkijken om zich bij Baloise Trek Lions verder te ontwikkelen. Fleur krijgt de komende jaren bij ons de kans om dat rustig en zonder druk te doen. Bij Baloise Trek Lions zijn we ook erg blij dat we, naast Lucinda Brand en Shirin van Anrooij, een opkomend Belgisch talent aan ons team kunnen toevoegen!”

Geef een reactie