Transfer Vergaerde naar Corendon-Circus afgerond: “Fijne kennismaking met Mathieu”

maandag 28 januari 2019 om 16:37
Transfer Vergaerde naar Corendon-Circus afgerond: “Fijne kennismaking met Mathieu”

foto: Cor Vos (archief)

De transfer van Otto Vergaerde naar Corendon-Circus is officieel gemaakt. De Belgische wielrenner voegt zich het komende seizoen bij de kersverse ProContinentale formatie die gebouwd is rond Mathieu van der Poel. Het was een kwestie van tijd voor het nieuws officieel werd. Hij debuteert in de Ster van Bessèges.

De 24-jarige Vergaerde reed het afgelopen seizoen voor WSA Pushbikers, een continentaal team uit Oostenrijk. Daarvoor kwam hij één seizoen uit voor Veranda’s Willems-Crélan en drie jaar voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij reed al diverse klassiekers (Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik) en heeft ervaring op de baan, met een Europese titel en een WK-medaille.

‘Naar mijn oude niveau teruggroeien’
“Ik wil opnieuw naar mijn oude niveau toegroeien. Ik ben dan ook erg blij dat ik die kans nu krijg”, legt Vergaerde uit. “Het wordt een belangrijk jaar maar ik denk dat ik nog wel groeimarge heb gezien mijn jonge leeftijd. Binnen de professionele structuur van Corendon-Circus hoop ik om mij volledig te kunnen ontwikkelen.”

Vergaerde heeft zijn ploeggenoten al ontmoet in Spanje. “Het was een fijne kennismaking met Mathieu van der Poel. De sfeer zit er goed in en je voelt dat we allemaal naar hetzelfde doel willen toegroeien. De ploeg is trouwens erg strategisch en met een duidelijke visie samengesteld, héél wat jong talent aangevuld met enkele ervaren rotten zoals Stijn Devolder en Lasse Norman Hansen en uiteraard een unieke kopman. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we als team heel wat mooie dingen kunnen neerzetten.”

Lees hier alles over Corendon-Circus 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone