Transfernieuwtjes: Ballan, Lampre, Monier…
zondag 30 augustus 2009 om 22:17

Transfernieuwtjes: Ballan, Lampre, Monier…

Het wielerseizoen zit er al weer bijna op en traditioneel gonst het dan van de transfergeruchten. In de rubriek ’transfernieuwtjes’ zet WielerFlits de kleine nieuwtjes op het transfergebied voor u op een rij.

Eerder vandaag werd bekend dat Alessandro Ballan Lampre zal verlaten en wellicht naar Garmin zal verkassen. Naast die ploeg heeft echter ook het ProContinentale BMC interesse in de huidige wereldkampioen.

———-

Bij Ballans huidige ploeg Lampre heeft Matteo Bono zijn contract met een jaar verlengd terwijl Alfredo Balloni er waarschijnlijk volgend jaar al prof word. Marco Bandiera lijkt de ploeg dan weer te gaan verlaten. De Italiaanse spurter staat naast in de belangstelling van Katusha en Quick Step.

———–

Damien Monier rijdt ook volgend jaar in de kleuren van Cofidis. De Fransman verlengde zijn contract ondanks interesse van Ag2r La Mondaile en La Francaise des Jeux.

———–

Ook op het gebied van ploegleiding zijn transfergeruchten. Zo zou Nardello de crew van het nieuwe Servetto-Cafittaly versterken, Martinelli naar Astana trekken, Chiesa naar Katusha gaan en Volpi de overstap maken van Barloworld naar Liquigas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.