Transfernieuwtjes: ISD, CSF, RadioShack, Masciarelli, LPR…
vrijdag 21 augustus 2009 om 22:04

Transfernieuwtjes: ISD, CSF, RadioShack, Masciarelli, LPR…

Het wielerseizoen zit er al weer bijna op en traditioneel gonst het dan van de transfergeruchten. In de rubriek ’transfernieuwtjes’ zet WielerFlits de kleine nieuwtjes op het transfergebied voor u op een rij.

ISD wil zich versterken met een sprinter en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Francesco Chicchi (Liquigas) en Mattia Gavazzi (Serramenti). Oscar Gatto en Alessandro Proni zijn er nog niet uit of ze ook volgend jaar voor de ploeg fietsen.

———-

CSF Group – Navigare heeft zich versterkt met Alberto Contonli. De 21-jarige Italiaan tekende een contract tot eind 2014. Ook Manuel Belletti (Serramenti) zal in 2010 voor de equipe van Bruno Riverberie rijden. Federico Canuti en Mauro Finetto, die in de belangstelling stond van Liquigas, blijven bij CSF. Als alternatief heeft Liquigas interesse in Tiziano Dall’Antonia.

———-

RadioShack wil zich versterken met de Zwitser Gregory Rast en de Kazach Dmitriy Muravyev van Astana. Yaroslav Popovych wil ook graag de overstap maken naar de nieuwe ploeg van Lance Armstrong, maar hij heeft nog een doorlopend contract bij Astana. Van de Kazachse ploeg maakt wellicht ook ploegleider Alain Gallopin de overstap, terwijl er tevens interesse is in de Noor Kurt-Asle Arvesen van Team Saxo Bank.

———-

Francesco Masciarelli rijdt ook volgend jaar voor Acqua & Sapone terwijl zijn broer Simone stopt en er waarschijnlijk ploegleider wordt.

———-

Manager Bordonali van LPR wil voor zijn nieuwe ploeg jaar graag verder met Ermeti, Chiarini, Caruso, Salerno en Ferrari. Ook wil hij graag Gabriele Bosiso behouden, maar die staat in de nadrukkelijke belangstelling van CarmioOro.

———-

Mauro Santambrogio heeft zijn contract bij Lampre verlengd terwijl Damiano Cunego ondanks belangstelling van Team Sky waarschijnlijk toch bij de Italiaanse ploeg blijft.

———-

Bertagnolli, Scarponi, Serpa, Ginanni, Loddo, Thomas Bertolini, Rodriguez, Mate, Ochoa en Solari blijven bij Serramenti PVC Diquigiovanni. Manuel Belletti verlaat de ploeg ten gunste van CSF.

———-

Naast Quick Step heeft ook Katusha interesse in de Braziliaanse sprinter Murilo Fischer van Liquigas.

———-

De Spanjaard Jose Alberto Benitez Roman trekt waarschijnlijk van Fuji-Servetto naar Andalucia-Cajasur

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.